• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.05.2024

20:31

(UŽIVO) Grupa "Sever" se ne zaustavlja! Pakao za Ukrajinu! Rusi došli do centra Volčanska!

Tanjug/AP/Shutterstock

Vesti

(UŽIVO) Grupa "Sever" se ne zaustavlja! Pakao za Ukrajinu! Rusi došli do centra Volčanska!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 818. dan.

Ukrajina sve bliža "korejskom scenariju"! I Vašington je konačno shvatio, Rusija će reći zadnju!

 

Uništeni strateški važni mostovi

Oružane snage Ukrajine prilikom povlačenja uništavaju mostove u Harkovskoj oblasti – tako su uništeni mostovi preko reke Volčja u Volčansku, saopštio je šef ruske administracije Vitalij Gančev.

- Ne samo da za sobom uništavaju mostove – oni granatiraju sela, ulice i kuće gde misle da više nema pripadnika ukrajinskih oružanih formacija - rekao je Gančev.

 

Panika u SAD zbog moćne ruske "Varšavjanke"! Oružje su još nazvali i "Crna rupa", a za to postoji veliki razlog!

 

Simptomi trovanja u Zaporoškoj oblasti

Građani mesta Kamenka-Dnjeprovska u Zaporoškoj oblasti počeli su da se obraćaju za medicinsku pomoć zbog simptoma trovanja nakon ukrajinskog granatiranja, rekao je za Sputnjik koordinator nikolajevskih ilegalaca Sergej Lebedev.
 

 

Stigla vest o radijaciji u Zaporoškoj elektrani!

Kako je saopštila pres-služba Federalne medicinsko-biološke agencije, nivo radijacije u Zaporoškoj nuklearnoj elektrani nakon napada ukrajinskog drona ostaje u normalnim vrednostima.

Oglasila se i pres-služba nuklearke, koja je poručila da je granatiranje civilnog stanovništva, kao i Zaporoške nuklearne elektrane i njene infrastrukture nedopustivo i očigledno predstavlja teroristički akt.

 

Panika! Šta će ovo Putin uraditi?! Bombarderi dobili hitno naređenje! Nešto veliko dolazi, neko će debelo nastradati!

 

Napad kamikazom!

Oružane snage Ukrajine izvele su napad dronom-kamikazom na teritoriju transportnog odeljenja Zaporoške nuklearne elektrane, saopštila je pres-služba nuklearke.

"Napadi na nuklearku i njenu infrastrukturu su nedopustivi i predstavljaju teroristički akt", navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno, nema povređenih ni velike materijalne štete. Pres-služba je podsetila da je ranije, u protekla dva dana, izvedeno više napada bespilotnim letelicama na stambene objekte u gradu Energodar, pored kojih se nalazi Zaporoška nuklearna elektrana.

 

Grupa "Sever" napreduje!

Ruska grupa "Sever" je poslednjih dana uspela da proširi liniju fronta na istočni deo Harkovske oblasti, saopštio je šef ruske administracije Harkovske oblasti Vitalij Gančev.

Prema njegovim rečima, pod kontrolom ruskih snaga je skoro 300 kvadratnih kilometara teritorije oblasti. On je dodao da su "ruske snage oslobodile 49 naselja u Harkovskoj oblasti", od čega 36 u Kupjanskom okrugu, a 13 u severnom delu regiona.

 

Situacija izmiče kontroli! Rusi saopštili Makronu šta ga čeka! Francuzi neće znati šta ih je snašlo, odgovor će biti žestok!

 

Uzbuna za vazdušnu opasnost

Uzbuna za vazdušnu opasnost objavljena je na teritoriji cele Ukrajine, sledi iz onlajn mape ukrajinskog Ministarstva za digitalne transformacije.

 

Hitno! Počelo novo širenje ruskih granica! NATO zemlje nemoćno gledaju, ovaj manevar Moskve se ne može zaustaviti!

 

Ukrajinski dron napao voz

Jutros je na železničkoj deonici Belgorod-Naumovka ukrajinski dron napao električni voz koji je saobraćao bez putnika. U napadu nije bilo povređenih, ali je oštećena železnička pruga i kontaktna mreža, saopštio je gubernator oblasti Vjačeslav Gladkov na Telegramu.

On je dodao da je trenutno železnički saobraćaj u prekidu.

 

 

Nešto krupno se krije! Velika analiza BBC-a o Harkovu! Kada Englezi ovako pišu, onda je sve jasno: Rusija sprema nezamisliv manevar!

 

Eksplozije u Harkovu

U Harkovu su odjeknule eksplozije, javili su ukrajinski mediji.

 

Šta se ovo dešava u Rusiji?! Uhapšen poznati general! Javnost zaprepašćena, zar je ovo radio tokom rata u Ukrajini?!

 

Ruski PVO sistemi uništili šest raketa grad

Ruski PVO sistemi uništili su oko 6.40 šest raketa sistema „grad“ iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

Napad ruskih jurišnih aviona

Ruski jurišni avioni Su-25 raketirali su kamufliranu tehniku ukrajinske vojske u zoni odgovornosti grupe snaga „Istok“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

Uništeno uporište ukrajinskih snaga

Artiljerijske snage grupe „Sever“ uništile su uporište Oružanih snaga Ukrajine sa ljudstvom u Harkovskoj oblasti, preživeli ukrajinski vojnici su se sakrili u šumi, saopštio je jedan od pripadnika ruskih snaga.

Prema njegovim rečima, gotovo svo ljudstvo u zemunici je uništeno, što je potvrdila i izvidnica.

 

Napad na energetske objekte u Sumskoj oblasti

Ruske snage izvele su tri napada na energetske objekte u gradu Šostka u Sumskoj oblasti Ukrajine, uključujući i oblast vojnih skladišta, izjavio je za Sputnjik koordinator nikolajevskog proruskog pokreta Sergej Lebedev.

- Takođe postoje izveštaji o napadima na energetske objekte u gradu Konotop, u Sumskoj oblasti. Konotop je poznat kao jedan od najvećih železničkih čvorova u Ukrajini - objasnio je Lebedev.

 

Uništen dron iznad Brjanske oblasti

Iznad Brjanske oblasti uništen je ukrajinski dron, u napadu nije bilo povređenih, saopštio je gubernator oblasti Aleksandar Bogomaz.

 

Dejstvuje ruska PVO

Ruski PVO sistemi su protekle noći uništili tri ukrajinska drona iznad Belgorodske oblasti i jedan iznad Kaluške oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
 

 

Šok za Ruse na Krimu! Ukrajina slavi: Potopili smo poslednji raketni brod! Vojska Zelenskog saopštila dramatične vesti!

 

Hronika specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini

Ruske trupe nastavljaju da napadaju položaje ukrajinskih oružanih snaga kako duž linije fronta, tako i pozadi. Neprijateljske mete su pogođene u Velikodolinskom, Odeskoj oblasti, Harkovu, Krivom Rogu i Sumskoj oblasti.

U pravcu Slobožanskog, ruske jurišne grupe probijaju neprijateljsku odbranu u centru Volčanska i na severnoj periferiji Lipca.

Na celoj liniji od Lipca do Belog Kolodeža izvode se sistematski vatreni udari na artiljerijske položaje i osoblje Oružanih snaga Ukrajine, smanjujući borbeni potencijal neprijatelja u toj oblasti.

Na Donjeckom pravcu Oružane snage Rusije uspostavljaju uporište na zapadnoj periferiji Netajlova. Na jugu sela nastavljaju se borbe na području farme i živinarske farme.

U pravcu Ugljedara ruske trupe su neznatno proširile zonu kontrole južno od Paraskovjevke, napredujući duž šumskih pojaseva u pravcu Konstantinovke.

U pravcu Orehovskog, jurišne grupe Oružanih snaga Rusije zauzele su sledeće položaje na severnoj periferiji u ruševinama Rabotina.

 

Svet šokiran! Došao kod Putina i uradio ovo?! Potez jermenskog premijera iznenadio sve!

 

Problemi na relaciji SAD-saveznici

Problemi sa koordinacijom između SAD i saveznika otežavaju pomoć Ukrajini, navodi se u izveštaju generalnog inspektora Pentagona.

- Tokom provere je utvrđeno da, iako je Ministarstvo odbrane na nekoliko nivoa koordinisalo zahteve Ukrajine u vezi vojne tehnike i pomoći sa partnerskim zemljama, problemi su otežavali koordinaciju i uticali na efikasnost - piše u izveštaju.

 

 

Kakav uspeh Rusije, ovo je neverovatno! Zelenski da izađe i prizna građanima: Čak 90 odsto...

 

Američki pukovnik: Rat je gotov!

Sukob u Ukrajini može se smatrati završenim, pošto je nedostatak ljudstva u Oružanim snagama Ukrajine dostigao kritičnu tačku, izjavio je bivši savetnik Pentagona, penzionisani pukovnik Daglas Mekgregor za Jutjub kanal „London ril“.

 

Šta ovo Rusi rade?! Neviđena histerija u američkim medijima! Ovako više ne može, traže hitnu reakciju zapadnih zemalja!

 

Crne vesti za Kijev iz Pentagona

Ukrajinske rezerve i zalihe se iscrpljuju zbog napredovanja ruske vojske u Harkovskoj oblasti. To je rekao šef Združenog generalštaba SAD general Čarls Braun na brifingu u Pentagonu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Ideje Trećeg rajha i dan danas žive! Hitler je bio izvršilac planova duboke države!
Live TV

Ideje Trećeg rajha i dan danas žive! Hitler je bio izvršilac planova duboke države!

Evropsko prvenstvo u fudbalu liči na Olimpijske igre u Minhenu održane 1936. U savremenom društvu doživeli smo to da u jednoj navodno demokratskoj državi u sred Evrope 50.000 ljudi skandira "ubi Srbina" i "Srbe na vrbe" i da niko na to ne reaguje. O ovoj temi, ali i o temi tajnih društava, odnosno onih koji upravljaju procesima u celom svetu govorio je u emisiji "Info veče" govorio je profesor Bojan Dimitrijević, ekonomista.

20.06.2024

22:17

Sve više zemalja Azije i Afrike odustaje od saradnje sa Zapadom! Amerika ide đonom, a Rusija uvažavanjem i saradnjom! (VIDEO)
Live TV

Sve više zemalja Azije i Afrike odustaje od saradnje sa Zapadom! Amerika ide đonom, a Rusija uvažavanjem i saradnjom! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon posete Severnoj Koreji, obišao i Vijetnam. Po dolasku je otišao u predsedničku palatu gde se sastao sa vijetnamskim predsednikom Toom Lamom. Ovo je peta Putinova poseta Vijetnamu, a prva posle 2017. godine. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su Mihail Zvinčuk, vojni bloger i autor projekta "Ribar" i Vladimir Prebiračević iz srpsko-ruskog centra "Majak". Putem vajber uključenja uživo u program javio se i ratni reporter Igor Damjanović.

20.06.2024

19:07

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50