• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pravda.sk

22.05.2024

10:13

Slovački ministar odbrane potvrdio: Postoji misteriozan događaj vezan za atentat na Fica!

Reuters

Vesti

Slovački ministar odbrane potvrdio: Postoji misteriozan događaj vezan za atentat na Fica!

Podeli vest

Stanje slovačkog premijera Roberta Fica posle atentata u sredu 15. maja i dalje je ozbiljno i trebaće vremena da lečenje pređe na rehabilitacioni i rekonvalescentni deo, izjavio je slovački ministar odbrane Robert Kalinjak, navodeći nove, misteriozne detalje o okolnostima napada na Fica.

Kako su se pojavile informacije da je neko nakon atentata na Fica izbisao nalog atentatora Juraja Cintule (71) na Fejsbuku, Kalinjak kaže da se "verzije istrage proširuju".

- Ovo je verzija koja navodi da postoje ljudi ili neka veća zajednice koja je možda povezana sa ovim slučajem - i to na osnovu više podataka, a ne jednog, koji su se desili neposredno posle samog atentata. Meta kaže da su mu dan posle konferencije za novinare na kojoj je identifikovan počinilac izbrisali nalog - što je otprilike više od 24 sata. Ja kažem da se nešto dogodilo u međuvremenu i to je stvar koja se dalje istražuje - izjavio je Kalinjak.

Dodao je da će "biti veoma srećan" ako Meta sarađuje u stavljanju na raspolaganje organima za sprovođenje zakona sadržaj profila koji je uklonio.

- To će svakako biti još jedna velika zagonetka u velikoj slagalici, koja će pokazati počinioca, kada ćemo moći da izvučemo adekvatne mere za budućnost.

Podsetimo, slovački premijer Robert Fico ranjen je u pucnjavi nakon sednice Vlade 15. maja, koja je održana u gradu Handlova, na oko 150 kilometara severoistočno od Bratislave. Fico je odmah hospitalizovan u bolnici u Banskoj Bistrici i posle višečasovne operacije na 24 sata je uveden u stanje veštačke kome.

Na Fica je pucano kada je posle sednice izašao da se pozdravi sa okupljenim građanima. Napadač, Juraj Cintula, odmah je uhapšen i protiv njega je podignuta optužnica za krivično delo pokušaj ubistva iz političkih razloga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50