• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Interfaks

25.05.2024

10:41

Drama zbog helikoptera u kojem je bio jermenski premijer! Oglasila se vlada u Jerevanu! (VIDEO)

Printskrin Telegram

Vesti

Drama zbog helikoptera u kojem je bio jermenski premijer! Oglasila se vlada u Jerevanu! (VIDEO)

Podeli vest

Helikopter jermenskog premijera Nikola Pašinjana prinudno je sleteo na stadion u gradu Vanadzoru, 132 kilometra severno od Jerevana, glavnog grada Jermenije, objavila je jermenska vlada.

Pašinjan je rekao da je dobro i da je helikopter prinudno sleteo, zbog, kako je naveo, loših vremenskih prilika, ne navodeći gde se uputio, preneo je Interfaks.

- Sve je u redu, naš helikopter je neočekivano sleteo u Vanadzor, želim svima ugodan dan - poručio je Pašinjan.

Ranije su vladini telegramski kanali javili da je Pašinjanov helikopter prinudno sleteo na stadion u gradu Vanadzoru, 132 km severno od Jerevana.

Jermenska vlada je objavila na Telegramu da je Pašinjan krenuo ka gradu Taširu na granici sa Gruzijom, 152 kilometra severno od Jerevana.

Prema drugim, nezvaničnim informacijama, jermenski premijer se uputio ka selu Baganis na granici sa Azerbejdžanom, gde je nedavno razgraničena jermensko-azerbejdžanska granica.

 

 

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je u petak kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

U saopštenju se navodi da je državna granična služba Azerbejdžana preuzela kontrolu nad četiri sela u okrugu Gazak koja se prostiru na 6.500 kvadratnih kilometara nakon razgraničenja dela granice sa Jermenijom u dužini od 12.700 kilometara, prenosi TASS.

Razgraničenje

Azerbejdžan je saopštio 19. aprila da su azerbejdžanska i jermenska komisija za razgraničenje postigle privremeni dogovor o određenim graničnim sektorima između četiri naselja u okrugu Gazak, a da je cilj bio da se razgraničenje uskladi sa međurepubličkom granicom koja je postojala u Sovjetskom Savezu u vreme njegovog raspada.  Strane su se usaglasile o tom razgraničenju i potpisale dokument 15. maja.

Jermenska nacionalna bezbednosna služba saopštila je u petak danas da Jerevan i Baku povlače trupe sa zajedničke granice u Tavušu na severu Jermenije i da obezbeđenje preuzimaju granične straže.

Jermenija je u aprilu saopštila da će ustupiti kontrolu nad nekim pograničnim oblastima Azerbejdžanu, a ta odluka usledila je nakon munjevite vojne akcije koju je u septembru izvela azerbejdžanska vojska i nakon koje je Azerbejdžan preuzeo potpunu kontrolu nad Nagorno-Karabahom.

Oko 120.000 ljudi je posle toga napustilo region Nagorno-Karabaha, što je, kako navodi AP, gotovo celokupno etničko jermensko stanovništvo.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija