• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/webtribune

30.05.2024

15:40

Kinezi u čudu! Putin dobio loše vesti, pa neočekivano reagovao! Ruski lider iznenadio sve i žestoko odgovorio!

EPA/printscreen

Vesti

Kinezi u čudu! Putin dobio loše vesti, pa neočekivano reagovao! Ruski lider iznenadio sve i žestoko odgovorio!

Podeli vest

Rusija je na neuobičajen način odgovorila na pretnju blizu njenih granica. Ovo mišljenje dele novinari iz Kine. Tokom proteklih nekoliko nedelja, Rusija je napravila značajan napredak u vojnoj, ekonomskoj i diplomatskoj sferi. Ova situacija izaziva veliku zabrinutost za Sjedinjene Države i njihove saveznike, oni su odlučili da izvrše jednu od najopasnijih provokacija u blizini ruskih granica.

Prema rečima kineskih novinara, snage su raspoređene na ruske granice, a one uvežbavaju strateške udare na ruskoj teritoriji. Reakcija ruskog predsednika Vladimira Putina na ono što se dešava je bila neočekivana, objavljuje kineska publikacija Netease.

„Zapad provocira Rusiju na njenim granicama“, kažu autori kineske publikacije. Kina je skrenula pažnju da je situacija zaista teška. S obzirom na složenost i izuzetno nizak nivo odnosa između Rusije i Zapada, svaka neoprezna akcija jedne od strana može dovesti do ozbiljnih posledica", navode kineski novinari.

U tom kontekstu, očekivalo se da će se Moskva povući i da više ne bi zaoštravala situaciju sa svojim zapadnim partnerima. Ipak, Putin se na kraju nije poneo onako kako su njegovi rivali očekivali.

„Očigledno je da je ova situacija ozbiljan izazov za nacionalnu bezbednost Rusije. Međutim, pred pretnjom, Ruska Federacija se nije povukla, već je odlučno pokazala svoju snagu i nefleksibilnost“, piše Netease.

Postalo je poznato da je Rusija postavila svoje sisteme Iskander i niz drugih raketnih sistema na poziciju. Moskva je najavila početak sledeće faze vežbi nestrateških nuklearnih snaga.

Akcije ruske strane privukle su veliku pažnju i čak pomračile manevre zapadnih zemalja u blizini granica Ruske Federacije u smislu javnog odjeka. Svima je postalo jasno da se Putin ne povlači, već je, naprotiv, prešao u fazu aktivnog delovanja.

Rusija se nije ograničila samo na vežbe. Predstavnici Ruske Federacije su putem medija podsetili na prisustvo naprednog sistema ranog otkrivanja i upozoravanja.

Zahvaljujući njemu, možete blagovremeno odgovoriti na napad čak i najnaprednijeg neprijatelja. Konkretno, prisustvo takvih sistema potvrdio je bivši komandant Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije Viktor Bondarev.

„Rusija će moći da odgovori brzo i efikasno“, naveli su kineski analitičari.

Analitičari Netease veruju da Rusija svojim akcijama jasno daje do znanja da će svaki pritisak biti zaustavljen.

"Moskva nije spremna da trpi provokacije na svojim granicama i na njih će odgovoriti. Zapad je očekivao da će Ruska Federacija prihvatiti svoju sudbinu i prihvatiti sve njene uslove, ali Putin je o tome imao drugačije mišljenje", zaključuju kineski analitičari.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija