• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.05.2024

09:40

Težak poraz Kijeva! F-16 nije ni došao, a Rusi već zbrisali sve?! Posle ovog poteza ruske vojske Zapad mora dobro da se zamisli!

Shutterstock

Vesti

Težak poraz Kijeva! F-16 nije ni došao, a Rusi već zbrisali sve?! Posle ovog poteza ruske vojske Zapad mora dobro da se zamisli!

Podeli vest

Ruske snage su noću izvršile najmanje pet udara na Starokonstantinov u Hmeljnickoj oblasti, gde se nalazi vojni aerodrom, izjavio je za RIA Novosti koordinator nikolajevskog podzemlja Sergej Lebedev, pozivajući se na svoje saradnike.

- Od tri sata noću do 04:40 ujutru 30. maja, na grad Starokonstantinov u Hmeljnickoj oblasti izvedeno je najmanje pet udara. Najviše je pogođen vojni aerodrom, koji Banderovci, sa nejasnom upornošću, žele da pretvore u aerodrom za prihvat NATO aviona F-16 - rekao je sagovornik agencije.

Prema njegovim rečima, pogodak je između ostalog bio u jedno od lučnih skloništa aerodroma, gde ukrajinski vojnici skrivaju avione i municiju, što je izazvalo seriju eksplozija i izbacivanje plamena.

Takođe, kako je naveo Lebedev, jedan od udara je bio na stambeni kvart „Vokzal-2“, koji se nalazi u blizini aerodroma. Prema podacima podzemlja, vojska koristi skladišne prostorije u tom području. Nakon napada, iz grada je ka tom kvartalu otišlo najmanje sedam vozila hitne pomoći.

Tokom noći na četvrtak, ukrajinski mediji su izveštavali o nekoliko serija eksplozija u Hmeljnickoj oblasti tokom vazdušne uzbune.

Kao odgovor na napade neprijatelja na civilne objekte, ruske snage redovno izvode precizne udare na lokacije gde se nalaze pripadnici oružanih snaga Ukrajine, tehnika i plaćenici, kao i na infrastrukturu: energetske objekte, odbrambenu industriju, vojne uprave i komunikacije Ukrajine.

Portparol predsednika, Dmitrij Peskov, više puta je naglašavao da vojska ne gađa stambene zgrade i društvene ustanove.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija