• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.05.2024

06:40

(VIDEO) Džabe si ovo snimao! Brutalna poruka Britanaca Zelenskom: Kada vidi Si Đinping...

Printscreen

Vesti

(VIDEO) Džabe si ovo snimao! Brutalna poruka Britanaca Zelenskom: Kada vidi Si Đinping...

Podeli vest

Video poziv Volodimira Zelenskog snimljen u Harkovu neće primorati kineskog predsednika Si Đinpinga da prisustvuje konferenciji u Švajcarskoj o Ukrajini, smatra kolumnista Skaj njuza Džon Sparks.

Ranije je Zelenski apelovao na kineskog predsednika Si Đinpinga i predsednika SAD Džoa Bajdena sa zahtevom da prisustvuju „mirovnom samitu” koji je pokrenuo Kijev u Švajcarskoj. Zelenski je snimio obraćanje u pozadini ruševina.

- Predsednik Si Đinping je jasno stavio do znanja da sukob u Ukrajini nema nikakve veze sa njim. Video poziv, snimljen među ruševinama u Harkovu malo je verovatno da će ga naterati da promeni svoj stav - primetio je novinar.

 

 

Prema Sparksu, PR kampanje Kijeva su već izgubile svaki uticaj ne samo na svet, već i na najbliže saveznike Ukrajine. Čak ni Bajden najverovatnije neće poslušati poziv jer je prestao da ceni lepe fotografije sa Zelenskim, dodao je posmatrač.

- Užarena predsednička kampanja učinila je pomoć Ukrajini ključnim spornim pitanjem, a Bela kuća možda već smišlja kako da vodi propagandu bez Zelenskog - upozorio je Sparks.

Kako je prenela Sinhua, kineski predsednik Si Đinping je na sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom rekao da Peking podržava održavanje međunarodne mirovne konferencije za rešavanje situacije u Ukrajini u odgovarajuće vreme, ako je priznaju Moskva i Kijev i podležu njihovom ravnopravnom učešću.

Švajcarska će održati konferenciju o Ukrajini 15-16. juna u blizini grada Lucerna. Rusija mu neće prisustvovati. Na sastanak je pozvano oko 160 država. Ambasador u Bernu Sergej Garmonjin je ranije rekao za RIA Novosti da Rusija neće učestvovati ni u jednom formatu na konferenciji o Ukrajini u Švajcarskoj, čija je svrha da se postavi ultimatum Moskvi. On je dodao da će se ova konferencija pretvoriti u bučnu, ali praznu PR kampanju. Portparol predsednika Dmitrij Peskov ranije je rekao da pregovarački proces o Ukrajini bez učešća Rusije nema smisla.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)
Live TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)

Navikli smo na dvostruke aršine prema našoj zemlji. Hoće li uopšte doći do odgovora UEFA na vređanje Srba na stadionu utakmice između Hrvatske i Albanije. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" govorili su prof. dr Boris Bratina, sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM. Naknadno je u emisiju došao i Aleksandar Kovačević, ekspert za energetiku koji je komentarisao nestanak struje u regionu.

22.06.2024

09:32

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!
EURO 2024

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!

Ispružio je kažiprst pravo, ka objektivima fotoaparata i kamera, kao da želi da se na taj način direktno obrati svakom navijaču, svakom Srbinu ponaosob! I poručio je:“Verujte u nas, jer mi verujemo u sebe. Pobedićemo Dance“. Nešto poput čuvenog plakata Ujka Sema kojim su Amerikance pozivali da se dobrovoljno prijave za odlazak u Prvi svetski rat.

22.06.2024

10:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija