• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.05.2024

23:00

Haos u Kijevu, kakav preokret! Zelenski smenio sve Bajdenove ljude! Poslao mu opasnu video poruku, a onda povukao radikalan potez!

Reuters/ap/shutterstock

Vesti

Haos u Kijevu, kakav preokret! Zelenski smenio sve Bajdenove ljude! Poslao mu opasnu video poruku, a onda povukao radikalan potez!

Podeli vest

Volodimir Zelenski smenio je nekoliko visokorangiranih ukrajinskih zvaničnika koji su bili najbliži američkoj administraciji, piše Washington Post, pozivajući se na diplomate i zvaničnike u Kijevu.

"Gnev Zelenskog teško da je usmeren samo na Belu kuću. On je uklonio neke visokorangirane ukrajinske zvaničnike koji su poslednjih nedelja smatrani najbližima Vašingtonu“, navodi publikacija.

List ukazuje na direktne napade Zelenskog na američkog predsednika Džoa Bajdena. Tako je u svojoj video poruci američkog lidera uvrstio među one koji ostaju na marginama samita o ukrajinskoj „formuli mira“ u Švajcarskoj.

Istovremeno, kako navodi Washington Post, američki zvaničnici insistiraju da glavni aspekti odnosa Vašingtona i Kijeva ostanu čvrsti. Kako je preneo Bloomberg, Bajden najverovatnije neće učestvovati na konferenciji o Ukrajini u Švajcarskoj, pošto u isto vreme mora da prisustvuje skupu sredstava za svoju predizbornu kampanju u Kaliforniji.

U Švajcarskoj će se održati konferencija o Ukrajini 15-16. juna u blizini grada Lucerna. Na sastanak su pozvani predstavnici oko 160 država.

Kako je na Telegram kanalu napisala zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, Rusija je više puta izjavila da „neće i nema nameru“ da učestvuje na „sledećem sastanku po formuli Zelenskog“, objasnio je ambasador u Bernu Sergej Garmonjin, Moskva odbija da prisustvuje događaju, jer je svrha konferencije da se postavi ultimatum Rusiji.

Istovremeno, Moskva je više puta nagovestila da je spremna za mirovne pregovore, ali je Kijev uveo zabranu na njih na zakonodavnom nivou.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(VIDEO) Drama na Krimu! Potopljeni ruski brodovi?! Ukrajinci žestoko udarili, objavlili snimak velike bitke na moru!
OKRŠAJ

(VIDEO) Drama na Krimu! Potopljeni ruski brodovi?! Ukrajinci žestoko udarili, objavlili snimak velike bitke na moru!

Nekoliko eksplozija čulo se tokom noći na istoku Krima. Rusija tvrdi da je oborila nekoliko projektila velikog dometa ATACMS, koje su Sjedinjene Američke Države poslale Ukrajini. Lokalni Telegram kanali izvestili su o nizu eksplozija u gradu Kerču na istoku Krima tokom noći. Ruska nezavisna medijska kuća Astra izvestila je da se u gradu čulo "oko 20 eksplozija", pozivajući se na lokalno stanovništvo.

30.05.2024

15:10

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija