• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

30.05.2024

20:30

Ukrajinski general u šoku! Šta će 60% oficira Generalštaba u rovovima?! Sa sobom "poneli" tajne informacije

Reuters/Shutterstock/Printscreen

Vesti

Ukrajinski general u šoku! Šta će 60% oficira Generalštaba u rovovima?! Sa sobom "poneli" tajne informacije

Podeli vest

Ukrajinsko rukovodstvo je počelo da formira jurišne jedinice od izuzetno cenjenih kadrovskih oficira Generalštaba koji poseduju tajne informacije, a to bi moglo da ugrozi bezbednost Ukrajine, ocenio je penzionisani general Oružanih snaga Ukrajine Sergej Krivonos za jutjub kanal "Prjamoj".

- Da se 60 posto Generalštaba pošalje u rovove, pa to je još jedan populizam. Ovo već prevazilazi sve okvire - rekao je Krivonos.

Prema njegovim rečima, biće interesantno kada se neko od tih oficira nađe u zarobljeništvu.

- Nadam se da ste svesni kakvim informacijama i znanjem vladaju oficiri Generalštaba? A ovi ih šalju direktno u prve rovove - rekao je general.

U zarobljeništvu tako vredni kadrovi mogu da otkriju informacije koje su izuzetno osetljive sa stanovišta državne bezbednosti.

Bolje bi bilo da se smanji broj ministara i zaposlenih u validnim organima u Ukrajini tako što će oni biti poslati na front, a ne da se žrtvuju ključna vojna lica Generalštaba, ocenio je Krivonos.

Foto: Printscreen Youtube

General Sergej Krivonos

Bivši šef češke vojne špijunaže: Ukrajina rizikuje da završi veoma loše

Ukrajina treba što pre da započne mirovne pregovore, napisao je bivši šef češke vojne obaveštajne službe general Andor Šandor.

- Trenutna situacija na frontu opominje da, ako se oružani sukob nastavi i ne bude pronađeno mirno rešenje, Ukrajina rizikuje da završi veoma loše.

On je napomenuo je da je situacija u ukrajinskoj vojsci veoma teška i da to više niko, uključujući i njenu komandu, ne krije.

Gotovo celom dužinom fronta, koji iznosi više od hiljadu kilometara, u toku je brutalan sukob iscrpljivanja, a Rusi na nekim mestima kreću u ofanzivu i postižu taktičke uspehe, ukazao je Šandor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija