• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer DN

03.06.2024

16:41

Tramp će sam sebe pomilovati! Biće prvi šef Bele kuće u američkoj istoriji koji je to uradio - može li jače?!

Tanjug AP

Vesti

Tramp će sam sebe pomilovati! Biće prvi šef Bele kuće u američkoj istoriji koji je to uradio - može li jače?!

Podeli vest

Demokrate Džoa Bajdena i sudija Huan Merčan završili su posao i obezbedili pobedu Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD u novembru ove godine! Analitičari nemaju dilemu, ništa nije toliko podiglo rejting bivšeg lidera Amerika kao to što je proglašen krivim za navodno falsifikovanje poslovnih zapisa kako bi sakrio isplate od 130.000 dolara porno-glumici Stormi Danijels tokom kampanje 2016. godine.

Sudija Huan Merčan, koji je očigledno fan demokrata i Džoa Bajdena, izreći će presudu 11. jula, četiri dana nakon konvencije republikanaca o nominaciji za predsednika SAD.

Cirkus tek sledi

ramp, koji će sigurno biti republikanski kandidat, poručio je da će se žaliti na presudu, ma kakva ona bila. Pravnici ističu da bi mogao da se suoči sa do četiri godine zatvora i novčanom kaznom od 5.000 dolara po svakoj tački (34 tačke). Ali može mu se izreći i novčana kazna, uslovna, a na stolu su i druge opcije.

Pošto su zločini nenasilni, a Tramp nije ranije osuđivan, šanse za zatvor su male. Umesto toga, realnija opcija su kućni pritvor, uslovna kazna ili neki drugi lakši oblik nadgledanog puštanja na slobodu.

Jedna od opcija bila bi, analiziraju pravni stručnjaci, da Trampa kazne društveno korisnim radom. Iako njegovi protivnici na prvi pogled mogu da uživaju u ideji da Tramp bude primoran da kaznu služi u, na primer, narodnoj kuhinji ili skloništu za životinje, lako je zamisliti milione Trampovih pristalica koje hrle u neku od narodnih kuhinja. Za Bajdena i demokrate to bi tek bila noćna mora.

U najgorem slučaju, ako Tramp bude poslat u zatvor, to neće zaustaviti njegovu kampanju. Štaviše, svet će svedočiti najvećem reklamnom i predizbornom spektaklu svih vremena - Tramp u zatvorskoj odeći, iza rešetaka, najavljuje oslobađanje Amerike od "duboke države"...

Tramp će, sve ukazuje na to, u novembru opet postati predsednik SAD, pošto američki ustav ne zabranjuje kriminalcima da se kandiduju za funkcije. E sad dolazi ono najbolje - imaćemo prvog predsednika u američkoj istoriji koji je pomilovao sam sebe. To po ustavu SAD ima pravo. Može li jače?!

Pobuna u Americi

Kako god bilo, sadašnji predsednik Džo Bajden i demokrate želeli su da krivičnim gonjenjem Trampa udalje birače od njega, ali su postigli upravo suprotno. Rejting bivšeg lidera SAD drastično je skočio posle osude! I ne samo to, na Trampovoj platformi, Trut sošal, ali i na nekim drugim mrežama i forumima kao što su Patriots, Vin i Gejtvej pundit, korisnici prete odmazdom.

Ekspert Bil Maher poručuje da će, ako sudija Huan Merčan osudi Donalda Trampa na zatvorsku kaznu, doći do rasnog rata.

- Razlog za to je što se sudija zove Huan. Sve u ovoj zemlji postaje rasno. I to je delom zbog naše strašne rasne prošlosti. Delom i zato što deo tog rasizma živi u sadašnjosti. I delimično zato što krajnja levica sve čini rasnim - istakao je Maher.

Uticajni američki novinar i TV komentator Taker Karlson ocenjuje da će Tramp pobediti na predsedničkim izborima "ako pre toga ne bude ubijen". Poručio je Amerikancima da prisustvuju kraju najpravednijeg pravosudnog sistema na svetu!

- Svako ko bude opravdao presudu Trampu predstavlja pretnju za vas i vašu porodicu - jasan je Karlson.

Mask stao uz Trampa

Foto: Reuters

 

Američki milijarder i izvršni direktor "Tesle" Ilon Mask i nekoliko američkih biznismena podržali su bivšeg predsednika Donalda Trampa. Mask je ocenio da je presuda Trampu nanela "veliku štetu" američkom pravosudnom sistemu.
- Naneta je velika šteta poverenju javnosti u američki pravni sistem. Ako bivši predsednik može biti krivično osuđen zbog tako trivijalne stvari, što je motivisano politikom, a ne pravdom, onda je bilo ko u opasnosti da doživi sličnu sudbinu - naveo je Mask na platformi Iks.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija