• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RT

03.06.2024

17:16

Zelenski: Ukrajina će učiniti sve da zaustavi Izrael! Da li je ovo realno, o čemu priča lider kijevskog režima?!

Reuters

Vesti

Zelenski: Ukrajina će učiniti sve da zaustavi Izrael! Da li je ovo realno, o čemu priča lider kijevskog režima?!

Podeli vest

Kijev će raditi na pritisku na Izrael da prekine krvoproliće u Gazi, izjavio je ukrajinski lider Vladimir Zelenski tokom posete Singapuru u nedelju, pošto je rat Izraela i Hamasa na putu da uđe u deveti mesec.

Govoreći na godišnjoj bezbednosnoj konferenciji Šangri-La dijaloga, Zelenski je ponovio da Izrael ima pravo da se brani od „terorista Hamasa". On je takođe izrazio zabrinutost zbog teške humanitarne situacije u palestinskoj enklavi koju opsedaju Izraelske odbrambene snage (IOS).

- Nakon što je Izrael ušao na teritoriju Gaze, došlo je do humanitarne krize - izjavio je Zelenski i dodao da je Kijev spreman da pomogne u isporuci pomoći enklavi.

- Međunarodno pravo se mora poštovati. Ukrajina će priznati dve države: Izrael i Palestinu. I učiniće sve da Izrael prestane, kako bi se ovaj sukob okončao, a civili ne bi bili povređeni - naglasio je Zelenski. .

Prošle godine, Zelenski se žalio da borbe u Gazi odvlače pažnju sveta od sukoba Kijeva sa Moskvom. „Već možemo da vidimo posledice pomeranja ŠpažnjeĆ međunarodne zajednice zbog tragedije na Bliskom istoku", izjavio je on za AP nakon što skupa letnja kontraofanziva Ukrajine nije uspela da osvoji nijednu značajnu teritoriju.

Za razliku od mnogih zapadnih zemalja, Izrael je odbio da uvede sankcije Rusiji i isključio je slanje oružja Kijevu.

Više od 36.000 Palestinaca je ubijeno otkako je Izrael započeo svoju operaciju u Gazi kao odgovor na napad Hamasa 7. oktobra. Američki predsednik Džo Bajden otkrio je prošle nedelje da je Izrael Hamasu predložio novi sporazum o prekidu vatre, koji uključuje oslobađanje preostalih izraelskih talaca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Bajden oprostio genocid Izraelu! Hoće li Međunarodni krivični sud još da ćuti?
Live TV

Bajden oprostio genocid Izraelu! Hoće li Međunarodni krivični sud još da ćuti?

Američki predsednik Džozef Bajden detaljno predstavio plan primirja u Gazi. Obe strane pozitivno reagovale. Poljska podigla navijaciju u nebo. Na samitu u Švedskoj Zelenski traži više naoružanja. Iran se sprema za prevremene predsedničke izbore. U toku je registracija kandidata. Izbori će se održati 28. juna. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Boris Bratina, filozof i pukovnik Velibor Stević. Uživo u program uključio se iz Nemačke i politikolog Andreja Lović, a iz Ukrajine ratni reporter Igor Damjanović.

01.06.2024

19:55

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija