• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RIA

04.06.2024

21:54

Da završimo ovaj posao! Šojgu na novoj dužnosti! Iznenada dobio specijalan zadatak od Putina!

Tanjug/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Vesti

Da završimo ovaj posao! Šojgu na novoj dužnosti! Iznenada dobio specijalan zadatak od Putina!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin imenovao je sekretara Saveta bezbednosti Sergeja Šojgua za koordinatora za razvoj vojno-industrijskog kompleksa.

- Moramo da vodimo računa o isplativosti proizvodnje i da obezbedimo da Ministarstvo odbrane dobije odgovarajuću opremu. Ovde je potreban nezavisni koordinator i to će biti sekretar Saveta bezbednosti - rekao je Putin u utorak na sastanku sa članovima vlade putem video konferencije.

Šef države je napomenuo da rad na nacrtu uputstva u ovoj oblasti mora da bude završen u bliskoj budućnosti. Putin je naglasio da je reč o prioritetnim zadacima odbrambene industrije.

- Molim vas da to uradite sutra, moje kolege i ja smo praktično razgovarali o ovom pitanju, a čini mi se da je potrebno da završimo ovaj posao - primetio je ruski predsednik.

Šojgu je postao sekretar Saveta bezbednosti 12. maja 2024. godine.

Foto: Rojters

 

Pre toga je bio na čelu Ministarstva odbrane od 2012. godine. Putin je nakon predsedničke inauguracije postavio Andreja Belousova na funkciju ministra.

Šojgu bi prema Putinovim rečima na funkciji sekretara Saveta bezbednosti trebalo da vodi komisiju za vojno-industrijski kompleks pri predsedniku, a organizovaće i rad Federalne službe za saradnju sa inostranstvom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Detaljna analiza udarnih događaja u Rusiji! Putin povukao seriju radikalnih poteza: Na ovo je čekao od početka rata!
KREĆE ČISTKA

Detaljna analiza udarnih događaja u Rusiji! Putin povukao seriju radikalnih poteza: Na ovo je čekao od početka rata!

Kritike iz Rusije na račun predsednika Vladimira Putina mogle su se čuti od početka rata u Ukrajini. Prigovarali su mu što nisu uspeli da zauzmu Kijev, negodovali i tražili od Putina da učini velike kadrovske promene. Naveliko se pisalo o ruskim vojnicima koji su odlazili u rat bez odgovarajuće opreme i bez zaliha hrane, navodi Njujork tajms. Dugo se činilo da niko za takve propuste neće odgovarati, međutim, neočekivano za mnoge, Putin je u poslednje vreme počeo da povlači veoma radikalne poteze.

31.05.2024

05:00

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50