• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Fakti

05.06.2024

20:00

SAD pokazale nemoć! Ako padne Ukrajina, gube kontrolu i nad Balkanom!

Shutterstock

Vesti

SAD pokazale nemoć! Ako padne Ukrajina, gube kontrolu i nad Balkanom!

Podeli vest

Predsednik SAD Džo Bajden izneo je mnogo stavova u vezi aktuelnih dešavanja, kako u zemlji, tako i na frontu ali i na Balkanu! On je podvukao da Bela kuća postaje gubitnik, ako Ukrajina postane gubitnik, što će se najviše primetiti upravo u zemljama duž granice sa Rusijom.

Donald Tramp "prodaje svoje željeno predsednikovanje onome ko da najveću ponudu", izjavio je Džo Bajden.

Aktuelni predsednik SAD na ovaj način je prokomentarisao Trampove metode prikupljanja donacija.

Njegov izborni štab nudi razne proizvode sa Trampovim likom i simbolima. A Bajden je na tu temu u Konektikatu, gde je održao predizborni govor, još rekao:

- Tramp prodaje svoje Biblije i zlatne patike. Prodaje svakome ko je spreman da plati!

Foto: Printscreen

 

Na istom skupu je rekao i da SAD, po prvi put u američkoj istoriji imaju "osuđenog kriminalca koji se nada da će dobiti još jedan predsednički mandat".

Ocenio je da Trampa "izluđuje činjenica da je izgubio na predsedničkim izborima 2020-te. Naprosto je poludeo. Počujte samo kako brblja da bi hteo da bude diktator makar jedan dan".

Možda je ipak najznačajnije što je Bajden javno rekao da će evropske zemlje koje se graniče sa Rusijom, uključujući Poljsku, "ostati same ako Ukrajina izgubi u ratu sa Rusijom".

U nastavku je izrazio zabrinutost da će "sve zemlje duž granice sa Rusijom, ali i Belorusija i zemlje Balkana, odlučiti da se ponašaju neutralno ako Kijev bude poražen u tom sukobu".

U tom kontekstu je posebno naglasio:

- Zato ne možemo dozvoliti da NATO padne. Naprotiv, moramo da ga izgradimo i politički i ekonomski i vojno. Uostalom, u to ulažemo značajan novac!

Još je dodao: Ako dozvolimo da Ukrajina padne, isto će se dogoditi – zapamtite moje reči -i sa Poljskom i sa svim zemljama na granicama Rusije!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Bajdenu se pogoršalo stanje! Bruje svetski mediji, sve je krenulo po zlu!
NIJE DOBRO

Bajdenu se pogoršalo stanje! Bruje svetski mediji, sve je krenulo po zlu!

Stanje i nivo uključenosti predsednika SAD Džoa Bajdena u zatvorenim razgovorima su promenljivi i pokazuju znake pogoršanja — ponekad deluje energično, a ponekad pokazuje nepoznavanje detalja i daje nejasne izjave na osnovu beleški, piše The Wall Street Journal na osnovu intervjua sa više od 45 informisanih političara.

05.06.2024

12:40

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija