• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

08.06.2024

13:59

"Putin ovo mora da zna!" Šolc otkrio scenario za Ukrajinu, Nemačka i Zapad igraju na jednu kartu!

Reuters

Vesti

"Putin ovo mora da zna!" Šolc otkrio scenario za Ukrajinu, Nemačka i Zapad igraju na jednu kartu!

Podeli vest

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je danas da je Ukrajina jaka i da neće dozvoliti da bude poražena i da neće dozvoliti da joj se diktira da se preda u ratu sa Rusijom, ocenjujući da Moskva neće ostvariti, kako je naveo, "svoje imperijalističke planove".

Šolc je napisao na platformi X da ruski predsednik Vladimir Putin konačno mora da postane svestan da se Ukrajina neće predati.

- Za Ukrajinu može postojati samo pravedan mir. Neumorno radimo na postizanju pravednog mira - naveo je Šolc.

Šolc je naveo u svom podkastu Chancellor Compact da Rusija neće ostvariti svoje imperijalističke planove, preneo je nemački Cajt onlajn.

- Angažovanje za mir ne znači jednostavno podizanje bele zastave. Za mir je potrebna diplomatija. Istovremeno, mirovna politika takođe znači da podržavamo Ukrajinu u odbrani njene nezavisnosti i suvereniteta - ističe Šolc.

Prema njegovim rečima, konferencija o rekonstrukciji Ukrajine, koja će biti održana u utorak i sredu u Berlinu, stvoriće dobre uslove da se kompanije uključe u obnovu te zemlje nakon rata.

Šolc je istakao da će se na samitu šefova država ili vlada G7 u Italiji krajem ove sedmice razgovarati i o tome na koji se način može pružiti dugoročna podrška Ukrajini. Šolc je kao treći važan skup o Ukrajini koji će biti uskoro održan pomenuo međunarodnu mirovnu konferenciju u Švajcarskoj zakazanu za 15. i 16. juni.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Danas se u Republici Srbiji i u drugim zemljama podunavskog sliva jubilarni dvadeseti put obeležava manifestacija „Dan Dunava“
Društvo

Danas se u Republici Srbiji i u drugim zemljama podunavskog sliva jubilarni dvadeseti put obeležava manifestacija „Dan Dunava“

Povodom dvadesetog obeležavanja međunarodnog dana Dunava, na teritoriji Republike Srbije i drugih podunavskih zemalja održava se niz manifestacija, radionica i festivala koji imaju za cilj da skrenu pažnju i podignu svest o važnosti drugog sliva Evrope. Reka Dunav prolazi kroz četrnaest zemalja u kojima živi preko 80 miliona ljudi kao i četiri evropske prestonice, Beč, Bratislavu, Budimpeštu i Beograd.

29.06.2024

13:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija