• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mediji

14.06.2024

22:36

Šok iz Poljske: Ne damo! Rusi u naletu, uzbuna u celoj Ukrajini! Hitno saopštenje ministarstva odbrane!

Reuters

Vesti

Šok iz Poljske: Ne damo! Rusi u naletu, uzbuna u celoj Ukrajini! Hitno saopštenje ministarstva odbrane!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 842. dan.

Genijalan ruski manevar kod Harkova! Ukrajinci upali u veliki broj kotlova: Ko je mogao, povukao se, ko nije...

Eksplozije nadomak Kijeva!

- Ukrajinski mediji su prijavili eksplozije na periferiji prestonice Ukrajine, nije bilo povređenih.

Jedina šteta koja je za sada zabeležena je u regionu Hmeljnicki gde je oštećen autobus i malo autobusko pristanište.

Foto: printscreen

 

(VIDEO) Horor na poljskoj granici! Migranti izboli vojnika na patroli!

Antiterorističke vežbe u moskovskim školama su u toku

Pilot projekat uvođenja inovativnog sistema lične bezbednosti „Peresvet“ pokrenut je u četiri opštine Moskovskog regiona, saopštilo je Ministarstvo prosvete regiona.

- Ovaj sistem omogućava zaposlenima u obrazovnim ustanovama da blagovremeno prenose informacije o vanrednim situacijama na teritoriji obrazovnih organizacija Ruskoj gardi preko mobilne aplikacije, čak i u odsustvu interneta - navodi se u poruci .

Projekat je obuhvatio Orehovo-Zuevo, Domodedovo, Balašihu i Voskresensk.

Testiranje sistema biće završeno u avgustu.

Kriza! Amerikanci saterani u ćošak! Skot Riter: Zapad je na ivici rata, moramo hitno da se odlučimo!

Atentat na ruskog načelnika vojne jedinice

Automobil načelnika štaba jedne vojne jedinice eksplodirao je u Rostovskoj oblasti.

U oblasti vojnog grada u Rostovskoj oblasti eksplodirao je automobil načelnika štaba vojne jedinice Vadima Sobeskog.

Sobjeski je iskočio iz automobila zahvaćen plamenom, a onda je skoro odmah došlo do eksplozije. Prema preliminarnim informacijama, muškarac nije povređen.

Uzrok eksplozije trenutno nije poznat.

 

Šamarčina Amerikancima! Medvedev: Nećemo biti kolonija Zapada, to zaboravite!

Počela evakuacija pograničnih mesta!

Konstantnim granatiranjem sa strane Ruske Federacije sprovodi se obavezna evakuacija stanovništva u još osam naselja u okviru 10-kilometarske zone u Sumskoj oblasti.

Kako je saopšteno u oblasnoj upravi grada Sumi glavnog grada istoimene oblasti, u toku je evakuacija za sledeća naselja u zajednici Bilopil, Sohani, Novi Virki, Mirlogi, Gurinovka, selo Bublikove, Girine, Kandibine i selo Oleksenki.

Gradska uprava Sumija navela je kako se za ovaj potez opredelila zbog ubrzanog napredovanja ruske vojske na novootvorenim frontovima, koji su već ušli 30 kilometara u ukrajinsku teritoriju.

Podrhtava tlo oko Zaporožja! Objavljen novi plan ruske ofanzive!

Ubijen ruski civil u Kursku

Jedna osoba stradala je u ukrajinskom granatiranju pograničnog grada Sudža u Kurskoj oblasti, kuća i imanje u kome je lice stanovalo potpuno je zahvaćena plamenom, a za vatrogasne službe nisu dale informacije o dodatnoj šteti i da li ima još žrtava napada.

 

 

Patriot neće nigde!

Protivvazdušni sistem "patriot" koji je stacioniran u Poljskoj ne ide nikud, poručio je zamenik ministra odbrane te zemlje Cezari Tomčik komentarišući navode "Njujork tajmsa" da je predsednik SAD Džozef Bajden potpisao slanje drugog "patriota" u Ukrajinu.

"Poljska se nije saglasila s tim da prebaci raketnu bateriju u Ukrajinu. Poljski 'patrioti' brane poljsko nebo i ta činjenica se neće promeniti", napisao je Tomčik na Iksu.

Tramp u panici zbog šokantnog poteza Rusije! Putin im je na kućni prag poslao najbrutalniju poruku!

 

Uzbuna u celoj Ukrajini!

Vazdušna opasnost proglašena je na celoj teritoriji Ukrajine u ranim jutarnjim časovima, a prema navodima ukrajinskih medija, eksplozije su odjekivale u Kijevskoj i Hmeljnickoj oblasti.
Televizija „Obščestveno“ javlja da su eksplozije odjekivale u gradu Starokonstantinov, iako nije precizirano šta su bile mete gađanja.
Sirene za vazdušnu opasnost širom Ukrajine oglašavale su se i tokom noći.

Valkira poletela ka Rusima, nastao haos! Vojska objavila dramatičan snimak: Znamo kad dolaze - po kretanju, po silueti! (VIDEO)

Saopštenje ruskog ministarstva odbrane!

Snage ruske PVO oborile su 87 ukrajinskih dronova iznad šest oblasti Rusije, od kojih 70 iznad Rostovske oblasti, saopštila je danas pres-služba Ministarstva odbrane Rusije.

Iznad Kurske i Voronješke oblasti uništeno je po šest dronova, po dva iznad Belgorodske i Kurske oblasti, a jedan dron je uništen iznad Krima, prenosi RIA Novosti.

Usled pada delova oborenih dronova u regionu Voronježa, pričinjena je manja šteta na skladištu za naftu koji se ne koristi, objavio je regionalni guverner Aleksandar Gusev na svom Telegram kanalu.

On je precizirao da su oko 3 sata po lokalnom vremenu dežurne snage protivvazdušne odbrane u okrugu Liskinski oborile šest bespilotnih letelica i da je tada skladište oštećeno.

Ranije je guverner Rostova Vasilij Golubev objavio da su snage protivvazdušne odbrane odbile masovni napad dronovima i da je poremećeno  snabdevanje strujom u Morozovskom okrugu, kao i da preduzimaju mere za obnavljanje snabdevanja korisnika.

Od početka napada Rusije na Ukrajinu u februaru 2022. godine Moskva gotovo svakodnevno saopštava o napadima ukrajinskih dronova na pogranične i centralne oblasti Rusije, kao i na Krim. 
 

Kolaps! Koga je ovo Ukrajina poslala u rat?! Jedna odluka paralisala celu državu, da li je neko uopšte mislio o ovome?!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roditelji ubeđeni: Kosta K. je bio potpuno uračunljiv! Maloletni ubica hladnokrvno prijavio masakr
Veštaci na potezu

Roditelji ubeđeni: Kosta K. je bio potpuno uračunljiv! Maloletni ubica hladnokrvno prijavio masakr

Snežana Dunjić, punomoćnik porodice Dukić čija je ćerka Adriana ubijena 3. maja prošle godine u masakru u OŠ "Vladislav Rinikar", predložila je danas u nastavku parničnog postupka protiv porodice Kecmanović da se veštacima, koji će procenjivati ponašanje maloletnog ubice Koste K., dostavi i audio snimak njegovog razgovora sa operaterom policije kada je prijavio zločin.

20.06.2024

15:33

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50