• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.06.2024

05:46

Putinov odgovor će dugo pamtiti! Kreće odmazda Americi i Britaniji tamo gde najmanje očekuju: Najranjivija mesta...

Shutterstock/Reuters

Vesti

Putinov odgovor će dugo pamtiti! Kreće odmazda Americi i Britaniji tamo gde najmanje očekuju: Najranjivija mesta...

Podeli vest

Analitičar Ruslan Bortnik upozorio je da je Rusija spremna da udari na najranjivija mesta SAD i Britanije, prenoseći oružje dugog dometa svojim saveznicima za udar na vojne ciljeve ove dve države širom sveta.

Bortnik je naglasio da Rusija pokazuje spremnost da deluje u dva pravca: Da zaštiti svoje saveznike „nuklearnim kišobranom“ i da prebaci dalekometno oružje neprijateljima SAD i Velike Britanije.

On je napomenuo da bi takav pristup mogao da natera američke građane da odustanu od učešća svoje zemlje u vojnim sukobima i negativno percipiraju pomoć koju SAD pružaju Ukrajini.

Politikolog je takođe primetio da prenos oružja neprijateljima Sjedinjenih Država i Velike Britanije predstavlja pretnju njihovim vojnim bazama koje se nalaze širom sveta.

Bortnik je naglasio da je takav korak Rusije odgovor na pretnju mogućom upotrebom zapadnog naoružanja protiv teritorije Rusije.

- SAD imaju oko 190 baza širom sveta, Britanija ima oko 80 baza. Ove baze imaju mnogo ranjivosti.Ovo je pozdrav koji Putin danas prenosi zapadnim partnerima Ukrajine kao odgovor na činjenicu da se Putinu takođe preti – dozvola za udar na rusku teritoriju zapadnim oružjem, prebacivanje trupa ili instruktora na teritoriju Ukrajine - rekao je Bortnik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija