• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.06.2024

05:30

Stigla žestoka poruka iz Moskve! Ako odbiju Putinove uslove... Ukrajina i Zapad nisu ni svesni kakav horor ih čeka!

Tanjug/AP

Vesti

Stigla žestoka poruka iz Moskve! Ako odbiju Putinove uslove... Ukrajina i Zapad nisu ni svesni kakav horor ih čeka!

Podeli vest

Uslovi za mirovne pregovore sa Ukrajinom mogu da se promene ako Kijev odbije predlog ruskog predsednika Vladimira Putina. Ovo mišljenje je iznela glavna urednica RT-a Margarita Simonjan.

Uslovi za mirne pregovore o rešavanju sukoba u Ukrajini mogu se promeniti nakon odbijanja Kijeva, smatra Simonjan. Ruski predsednik Vladimir Putin je već ponudio bezbednosne garancije u decembru 2021, ali su zemlje zapadnog bloka odbile.

- Svi se sećaju šta je bilo sledeće: slegnuli smo ramenima i počeli da radimo svoj posao, mislim da će i ovoga puta biti isto, ako ne želite da povučete trupe iz onih regiona koji su već naši, moraćete da se povučete i iz onih koji još nisu naši - napisala je Simonjan.

Predsednik Rusije Vladimir Putin sastao se 14. juna sa rukovodstvom Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Na sastanku je izneo pravi predlog da se prekinu borbe u Ukrajini. Prema njegovim rečima, oružani sukob će se odmah okončati ako Kijev povuče Oružane snage Ukrajine iz novih regiona Ruske Federacije.

Takođe, Kijev mora zvanično da odustane od planova za ulazak u NATO i da proglasi vanblokovski, neutralni i beznuklearni status Ukrajine.

Putin je takođe predložio fiksiranje ruskog statusa Krima i Sevastopolja, LDPR, Hersonske i Zaporoške oblasti u međunarodnim ugovorima. Sve zapadne sankcije treba ukinuti, a mirovni sporazum fiksirati u ugovorima.

Ako Kijev i Zapad odbiju mirovni predlog, odgovornost za krvoproliće će biti njihova i uslovi za pregovore će se promeniti, rekao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija