• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.06.2024

07:40

Rusi izgubili strpljenje! Hoće li išta ostati od Ukrajine nakon ovog?! Malo vremena je ostalo, moraju hitno da odluče, inače...

Tanjug/AP

Vesti

Rusi izgubili strpljenje! Hoće li išta ostati od Ukrajine nakon ovog?! Malo vremena je ostalo, moraju hitno da odluče, inače...

Podeli vest

Realnost na kontakt-liniji u sukobu u Ukrajini neće se menjati u korist kijevskog režima, izjavio je stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja na sastanku Saveta bezbednosti UN o Ukrajini.

- Očigledno je da će realnost na terenu, na liniji borbenog kontakta, nastaviti da se menja, ali ne u korist kijevskog režima, a uslovi za početak pregovora će biti drugačiji - istakao je ruski diplomata.

Kako je naveo, odbijanje Zapada da razmotri mirovni predlog Rusije nije predstavljalo iznenađenje i samo potvrđuje slepilo zapadnih zemalja u političkom smislu.

- Čuli smo da je rukovodstvo zapadnih zemalja i NATO-a požurilo da odbije ovaj predlog. To nas nije iznenadilo. Ova odbijanja samo potvrđuju političko slepilo zapadnih prestonica - zaključio je Nebenzja.

On je pozvao zapadne zemlje da slede ruski mirovni predlog za rešavanje ukrajinske krize pre nego što bude kasno.

- Ruski predlog nema za cilj zamrzavanje sukoba, već njegov pravi kraj. To će omogućiti da se ova tragična stranica u istoriji okrene i postepeno, korak po korak, vrate odnosi poverenja i dobrosusedstva između Rusije i Ukrajine i Evrope u celini. Ali za to su potrebne suštinske promene vektora razmišljanja zapadnih političkih elita, njihovo suštinsko odbijanje da koriste ukrajinski projekat protiv Rusije, odustajanje NATO-a od agresivne militarističke politike i povratak normalnom, iscrpnom dijalogu o čitavom kompleksu globalne bezbednosti, uz obavezno uvažavanje interesa svih država-članica. To je jedini put da se izbegne dalja eskalacija. Pozivamo vas da ga sledite dok ne bude prekasno - naglasio je Nebenzja.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija