• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.06.2024

10:10

(VIDEO) Bomba! Rusi prevarili Kamerona da prizna sve o Ukrajini! Odjeknula istina koju zapadne elite kriju od sveta!

reuters/tanjug

Vesti

(VIDEO) Bomba! Rusi prevarili Kamerona da prizna sve o Ukrajini! Odjeknula istina koju zapadne elite kriju od sveta!

Podeli vest

Poznati ruski prankeri Vovan i Leksus izveli su još jedan uspešan prank, ovaj put sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Dejvidom Kameron, koji je sve vreme mislio da razgovara sa bivšim ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom.

Kameron je otkrio da Ukrajina neće biti pozvana da postane članica NATO-a na sledećem samitu Alijanse od 9. do 11. jula jer se tome protive Amerikanci, kao i da Kijev ne treba da se buni zbog toga.

- Neće biti poziva jer Amerika to neće podržati. I evo šta sam rekao predsedniku Zelenskom: 'Hajde da pokušamo da iskažemo najtačnije reči podrške NATO-a Ukrajini, ali hajde da ne... Ne treba da imamo spor između NATO-a i Ukrajine pre samita - rekao je Kameron.

 

 

Britanski ministar spoljnih poslova je istakao da London podržava potencijalni ulazak Kijeva u NATO, ali je ponovio da Ukrajina ovaj put neće uspeti da dobije poziv i da smatra da je važno da nema svađe oko toga. 

Takođe, Kameron se dotakao i bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, sa kojim je ranije ove godine imao zajedničku večeru, i poručio da je "teško shvatiti koji je njegov ličan stav" po pitanju Ukrajine. 

- On će, na kraju krajeva, u tom trenutku videti šta mu odgovara i doneti odluku - objasnio je britanski ministar. 

- Mislim da je ključna stvar da, ako možemo da budemo sigurni da će do novembra (kada će u SAD biti održani predsednički izbori) Ukrajina biti na prvoj liniji fronta, a da će Putin odstupiti, onda će on želeti da podrži pobedničku stranu, da tako kažem. To je ono što moramo garantovati - rekao je Kameron.

Šef britanske diplomatije dodao je i da London pokušava da nagovori Pariz da ne treba da se dopusti da dođe do eskalacije u Ukrajini, nakon što je predsednik Francuske Emanuel Makron poručio da nije isključeno da bi se francuske trupe mogle naći u Ukrajini.

- Veoma pozdravljam činjenicu da su Francuzi promenili svoju tačku gledišta, ali nisam siguran da je to pravi pristup. Mislim da je problem u tome što ako pošaljete strane trupe u Ukrajinu, onda će one za Putina postati meta. I onda se postavlja pitanje: kako da reagujemo ako one budu pogođene - rekao je Kameron.

Ipak, prema njegovim rečima, Velika Britanija ne planira da se raspravlja sa Francuskom oko toga.

- Mi samo pokušavamo da im kažemo: hajde da razmislimo šta možemo da uradimo što bi zapravo pomoglo Ukrajini, ali što neće dovesti do eskalacije - dodao je Kameron. 

Britanski Forin ofis prethodno je 8. juna izdao saopštenje, u kojem se navodi da je Kameron postao žrtva prevaranata. Tokom razgovora, konzervativni političar je postao sumnjičav i na kraju je prestao da odgovara na pitanja svog sagovornika, navodi se u saopštenju. Britanska vlada je saopštila da je izašla u javnost jer se plaši da bi video mogao da se koristi u budućnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija