• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.06.2024

23:33

Rusi uništili Bredlije i tri HIMARS MLRS, Kijev iz banaka u Harkovu odnosi keš! Kremlj: Apsurdni nalozi MKS-a protiv Šojgua i Gerasimova (FOTO/VIDEO)

Tanjug/AP

Vesti

Rusi uništili Bredlije i tri HIMARS MLRS, Kijev iz banaka u Harkovu odnosi keš! Kremlj: Apsurdni nalozi MKS-a protiv Šojgua i Gerasimova (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 854. dan.

Rusi uništili Bredlije i tri HIMARS MLRS! 

Foto: Twitter video printscreen

 

Oružane snage Ukrajine su u jednom danu izgubile dva borbena vozila pešadije (IBM) američke proizvodnje „Bredli" u zoni specijalne vojne operacije. Jedan od njih uništile su jedinice ruske vojne grupe „Sever", a drugi „Centar", saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

„Jedinice grupe snaga „Sever" porazile su ljudstvo i opremu 3. jurišne, 42. mehanizovane, 57. motorizovane pešadijske, 71. pešadijske brigade Oružanih snaga Ukrajine, 36. brigade marinaca, 13. brigade Nacionalne garde i 127. kopnene odbrane. brigade", saopštilo je odeljenje, pojašnjavajući da se to dogodilo u oblastima naselja Ternovaja, Glubokoe, Veterinari, Tihoe, Vesjoloje, Neskučnoje, Pitomnik, Volčansk i Lipci u oblasti Harkov.
Istovremeno, ukrajinske trupe su izgubile do 300 vojnika, top M119 kalibra 105 mm američke proizvodnje, dva topa D-20 kalibra 152 mm, haubicu D-30 kalibra 122 mm, američki N/TPK- 50 kontrabaterijske radarske stanice i stanica za elektronsko ratovanje." Napomena" i sedam automobila.
U zoni odgovornosti grupe trupa Centar, Oružane snage Ukrajine izgubile su do 405 vojnika, tenk, haubicu Msta-B kalibra 152 mm, haubicu D-30 kalibra 122 mm i tri vozila. Ruska vojska je poboljšala situaciju duž linije fronta.
Takođe, u roku od 24 sata, Oružane snage Rusije su uništile tri HIMARS MLRS instalacije i radnju za sklapanje bespilotnih letelica. Pored toga, bilo je moguće pogoditi koncentracije neprijateljske ljudstva i vojne opreme u 109 regiona.

Rusi uništili Bredlije i tri HIMARS MLRS, Kijev iz banaka u Harkovu odnosi keš! Kremlj: Apsurdni nalozi MKS-a protiv Šojgua i Gerasimova (FOTO/VIDEO)
 

Kijev iz banaka u Harkovu odnosi keš

U Harkovu su se dogodile dve snažne eksplozije u zoni fabrike aviona, saopštio je koordinator Nikolajevskog podzemlja Sergej Lebedev.
„Dva moćna leta preko Harkova u oblasti fabrike aviona", citira RIA Novosti Lebedeva.
Prema njegovim rečima, Oružane snage Ukrajine pokušavaju da se učvrste u Harkovu, pa imaju tešku artiljeriju upravo u gradu, osim toga, u severnom delu grada od danas nema komercijalnih kancelarija i ekspozitura banaka. rade, sav novac im je izvučen.
Podsetimo, Harkov je već drugi dan nemiran. Life.ru je izvestio da se u noći 25. juna u gradu čulo nekoliko eksplozija. A kasnije uveče gradonačelnik Harkova Igor Terehov je rekao da ih je bilo četvoro. Danas, 26. juna, snažne eksplozije čule su se i u Harkovu.

Generalštab Ukrajine! Imali smo stotinu napada Rusa

Foto: Reuters

 

Broj borbenih okršaja duž cele linije fronta porastao je na 99 - najžešće je u pravcu Pokrovskog i u oblasti Harkova navodi na Fejsbuku Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Ameri su kasno ukapirali, protiv Putina ne mogu da ratuju još 10 godina! Rusija je u Ukrajini odradila veliku priču!

EU sporazum o vojnoj pomoći sa Ukrajinom

Evropska unija u trebalo bi sutra da potpiše bezbednosni sporazum sa ukrajinskim predsednikom Zelenskim, kojim će se obavezati da će u narednim godinama nastaviti isporuke oružja, da će obezbeđivati vojnu obuku i pružati druge vrste vojne pomoći zvaničnom Kijevu, javlja Rojters.

Kina se protivi sankcijama EU
njenim firmama zbog ruskih veza

Ministarstvo trgovine Kine saopštilo je da je čvrsto protiv uključivanju nekih kineskih kompanija u 14. paket sankcija EU Rusiji.
- Taj potez negativno utiče na ekonomske i trgovinske odnose Kine i EU - navelo je Ministarstvo.

Rusija i Amerika na nogama! Kinezi su doneli nešto sa nevidljive strane Meseca! Hoće li Peking otkriti šta su pronašli?!

Apsurdni nalozi MKS-a protiv Šojgua i Gerasimova

Foto: Reuters

 

Moskovski Kremlj smatra apsurdnim naloge koje je izdalo Pretpretresno veće Međunarodnog krivičnog suda (MKS) protiv bivšeg ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua i načelnika Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerija Gerasimova.
- Smatramo ih prilično apsurdnim, kao i prethodne dve odluke koje su se ticale šefa države i ombudsmana za našu decu -  rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
Naglasio je, takođe, da Rusija ne priznaje jurisdikciju MKS-a.

Nemoguća misija! Čak 300.000 evropskih vojnika u visokom stepenu spremnosti, to i dalje nije dovoljno!

U Belgorodu proglašena raketna opasnost

Na teritoriji Belgoroda, Belgorodskog okruga i grada Šebekina proglašena je raketna opasnost, navodi Telegram kanal gradske uprave.

Pažnja! Grad Belgorod i Belgorodski okrug, Šebekinski gradski okrug, Šebekino. Opasnost od projektila. Spustite se u podrum ili podzemni prostor - navodi se u poruci.

Zelenski bi da izazove nuklearnu katastrofu! Najveći nuklearni objekat u Evropi ponovo na meti Kijeva

Stanovnici Avdejevke dobili ruske pasoše

Šef Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin je na svom Telegram kanalu izvestio da je zajedno sa prvim zamenikom šefa ruske administracije predsednika Sergejem Kirijenkom posetio Avdejevku i napomenuo da su svi stanovnici grada dobili ruske pasoše.

-Sergej Kirijenko i ja smo posetili Avdejevku, razgovarali sa lokalnim stanovništvom ono što su ljudi tražili od nas – da glasamo na predsedničkim izborima – već smo dobili pasoše ruskih državljana, kao i registraciju po mestu stanovanja svi koji su ostali u gradu - rekao je Pušilin.

On je napomenuo i da je grad organizovao isplatu naknada. Ranije je predsednik Vlade DNR Evgenij Solncev rekao za RIA Novosti da u gradu rade sve službe: policija, ambulante, pošta, javni prevoz i banka.

Avdejevku, severno predgrađe Donjecka , koje su ukrajinske oružane snage pretvorile u moćno utvrđeno područje, oslobodila je ruska vojska 17. februara.

(VIDEO) Zelenski na frontu u Donjecku! Predsednik Ukrajine uputio provokaciju Moskvi!

Novi udar u Zaporožju

Zbog napada ukrajinskih dronova došlo je do oštećenja kontrolnog punkta radijacije Zaporožja u Velikoj Znamenki.

 

 

(VIDEO) Kakav potez ruskih snajperista! O ovome priča cela vojska: Ukrajinci pokušali da ih unište dronom, pa dobili žestok odgovor!

 

Smolensku oblast napali dronovi

Smolensku oblast su oko 4.00 sata napale dve bespilotne letelice, rekao je gubernator regiona Vasilij Anohin.

- Neprijatelj je pokušao da napadne vojne objekte u Vjazemskom okrugu. Neprijateljske bespilotne letelice su potisnule snage PVO. Nije bilo žrtava niti materijalne štete - napisao je on na Telegramu.
 

Šef regiona se obratio lokalnim stanovnicima i pozvao ih da se, ukoliko otkriju delovi bespilotne letelice, ne približavaju im se i da pozovu hitne službe.
 

Katastrofa! Ovo može sve da nas pobije! Ukrajina uništila stanicu za kontrolu radijacije, situacija kod nuklearke izmiče kontroli!

 

Napad aviona SU-25 

Avioni Su-25 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije napali su jedinice Oružanih snaga Ukrajine u zoni odgovornosti grupe Centar, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„Ekipe jurišne avijacije na avionima Su-25 izvele su napad nevođenim avionskim projektilima na neprijateljsko uporište i ljudstvo u zoni odgovornosti grupe Centar“, navodi se u saopštenju.
 

 

Hitno! Pentagon zvao Rusiju! Moskva je ovo dugo čekala, sada stigla potvrda Vašingtona! Ako ostanu pri tome...

 

Izveštaj sa fronta: Krvave borbe ne jenjavaju kod Volčanska i Časovog Jara; Ruske trupe napreduju kod Severska

Oružane snage Ukrajine ponovo su napale Belgorod dronovima. Ukupno je Ministarstvo odbrane saopštilo da je uništeno 79 dronova i nekoliko projektila HIMARS. Ima razaranja i povreda.

Ruska vojska je zauzvrat gađala ukrajinske sisteme protivvazdušne odbrane u različitim delovima zemlje. Prijavljeno je da je nekoliko njih imalo precizan pogodak, uključujući nemački IRIS-T.

Situacija na Hersonskom frontu se nije promenila. Aktivni su dronovi i artiljerija. Ukrajinske oružane snage granatiraju ruska sela.

U pravcu Zaporožja generalno takođe nema promena, blago napredovanje severno od Rabotina. Oružane snage Ukrajine opstruišu dronovima, ali inicijativa ostaje na Oružanim snagama Rusije.

U Južno-Donjeckom sektoru, Oružane snage Ukrajine su bezuspešno izvršile kontranapad kod Staromajorskog. U Urožajnom se vode bliske borbe, front stoji.

Na Donjeckom pravcu postoje taktički uspesi u Krasnogorovki - napredak u visokogradnji u istočnom delu grada, kao i u severozapadnom delu. 

Intenzivne borbe se vode na Artjomovskom frontu (Časov Jar) - kako unutar mikrookrug Kanal, gde ruski padobranci jurišaju na višespratnice, tako i na bokovima, posebno u Kalinovki.

Na severskom pravcu ruske oružane snage su uspele u Razdolovki. Ruski jurišnici napadaju sa jugoistoka i juga, a takođe napreduju duž pruge zapadno od sela. Sa lokaliteta se javlja da je nad selom postavljena ruska zastava – ne govorimo o potpunoj kontroli, ali značajan deo naselja je zaista pod kontrolom ruske vojske.

U pravcu Harkova i dalje se vode teške borbe u Volčansku. Oružane snage Ukrajine ne usporavaju tempo napada, pokušavajući da istisnu Oružane snage Rusije sa svojih pozicija. Ruske trupe uzvraćaju, ali im je teško. U Glubokoju se takođe javljaju jedan za drugim napadi Oružanih snaga Ukrajine. 

 

(VIDEO) Rusi u čudu! Šta se ovo dogodilo u Marijupolju?! Pojavili se snimci sa lica mesta, grupa "Jug" upala u ozbiljne probleme!

 

Kasetnom municijom po Donjecku

Tri osobe su poginule, a devet je ranjeno u granatiranju Donjecka, saopštio je lider DNR Denis Pušilin.

Kako je naveo, na Donjeck je ispaljeno 39 granata, među kojima i kasetna municija.

 

 

Došao je kraj! Oglasio se Taker: Bajden umire! Pred nama se u realnom vremenu odvija jeziv proces!

 

Bitka za Časov Jar: desantne snage jurišaju na višespratnice pretvorene u tvrđave i uništavaju oklopna vozila NATO-a

Jurišne jedinice Ivanovske 98. vazdušno-desantne divizije napreduju u rejonu Kanala, jurišajući na višespratnice koje je OSU opremila u prave tvrđave - moćne odbrambene centre.

Fpv posade podržavaju jurišne grupe, uništavajući NATO opremu. Na snimku se vidi kako gori američki oklopni transporter M113, kojeg nije spasila mreža protiv drona.
Ruske trupe takođe pritiskaju Kalinovku, napadaju motorizovane jedinice uz podršku oklopnih vozila.
 

 

Smolensku oblast napali dronovi


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija