• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.06.2024

17:11

Do juče je pretio, sad hoće da pregovara! Makron poziva Putina na dijalog!

reuters/tanjug

Vesti

Do juče je pretio, sad hoće da pregovara! Makron poziva Putina na dijalog!

Podeli vest

Francuski lider Emanuel Makron izrazio je želju da nastavi dijalog sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom tvrdeći da je Moskva otvorena za realne pregovore.

Ruski predsednik Vladimir Putin je u više navrata signalizirao svoju spremnost da se uključi u značajne pregovore sa stranim silama, rekao je Peskov novinama na pitanje da prokomentariše najnovije komentare francuskog predsednika Manuela.

Rusija nikada nije odbila dijalog sa Francuskom i spremna je da se uključi u razgovore „u meri u kojoj su spremne naše kolege“, javio je u utorak portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Predsednik je više puta istakao svoju otvorenost za pregovore, posebno za konstruktivne pregovore koji imaju za cilj postizanja određenih rezultata“, objasnio je portparol.

- Spremni smo za dijalog u onoj meri u kojoj su naši kolege spremni za to. Apsolutno nema uslova za to - dodao je on.

Foto: EPA

 

Makron je dotakao izglede za pregovore sa ruskim predsednikom govoreći u podkastu Generation Du i jourself.

Iako je francuski predsednik potvrdio da poslednjih meseci nije imao kontakte sa Putinom, izrazio je spremnost da razgovara sa ruskim liderom jer navodno „veruje u moć dijaloga“.

- Nastavio bih dijalog sa Vladimirom Putinom - rekao je Makron.

Verujem da je uvek važno nastaviti dijalog.

Dok je Makron više puta signalizirao svoju spremnost da se uključi u „smislen“ i „mirno orijentisan“ dijalog sa Moskvom, francuski lider je takođe ranije rekao da ne vidi stvarne mogućnosti za pregovore sa Kremljom.

Foto: printscreen

 

Tokom proteklih nekoliko meseci, Makron je nastojao da se afirmiše kao vodeći podržavalac Kijeva i davao je sve ratobornije izjave usmerene protiv Rusije.

Takođe je izneo mogućnost slanja francuskih – i drugih zapadnih – trupa na bojno polje.

Makron je u martu Rusiju označio kao „protivnika“, ali je prestao da je proglasi „neprijateljem“, dok je insistirao da je Pariz spreman da donese sve „odluke neophodne da spreči pobedu Rusije“ u sukobu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija