• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.06.2024

16:41

EU počinje sa utvrđivanjem granica! Bodljikava žica i mine okrenute prema Rusiji!

Shutterstock, Reuters

Vesti

EU počinje sa utvrđivanjem granica! Bodljikava žica i mine okrenute prema Rusiji!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin je rekao da zapadni političari redovno plaše svoje stanovništvo navodnom ruskom pretnjom kako bi im skrenuli pažnju sa domaćih problema poput ekonomije.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, napomenula je u objavi na Telegramu da je glavno da planirana odbrambena linija EU, treba da bude izgrađena šiljcima okrenutim ka unutra, komentarišući pozivanje lidera Letonije, Litvanije, Estonije i Poljske na punu saradnju obezbeđenu podrškom EU u izgradnji „sistema odbrambene infrastrukture“ koji će se stvoriti duž spoljne granice bloka sa Rusijom i Belorusijom.

Hibridne pretnje uključuju nevojna sredstva kao što su dezinformacije, sajber napadi, ekonomski pritisak i guranje migranata preko granica.

Foto: EPA

 

Ovo se dešava mesec dana nakon što je zamenik ministra odbrane Poljske Cezari Tomšik najavio planove svoje zemlje da udruži snage sa Litvanijom, Letonijom i Estonijom radi izgradnje takozvanog Baltičkog štita, jedinstvene baltičke odbrambene linije na granici EU sa Rusijom i Belorusijom.

Putin je takođe kritikovao izveštaje o tome da Rusija planira da napadne Evropu nakon završetka specijalne vojne operacije u Ukrajini kao „potpunu besmislicu i zastrašivanje Evropljana da iz njih izvuku novac.

Foto: EPA

 

Sredinom 2021. godine, desetine hiljada migranata okupilo se na granici između Belorusije i Poljske , kao i susedne Letonije i Litvanije, u pokušaju da uđu u EU.

Poljske vlasti su pooštrile graničnu kontrolu, rasporedile trupe i optužile Belorusiju da je organizovala migrantsku krizu.

Minsk je odbacio optužbe, rekavši da je Varšava eskalirala migrantsku krizu potiskivanjem migranata na teritoriju Belorusije.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija