• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.06.2024

22:07

(UŽIVO) Rusija razara Kijev i Odesu! Strašan udar ruskih trupa! Vojska prišla Stelmahovki! Odbijen žestok kontraudar kijevskih snaga!

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Rusija razara Kijev i Odesu! Strašan udar ruskih trupa! Vojska prišla Stelmahovki! Odbijen žestok kontraudar kijevskih snaga!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 855. dan.

Uragan potpuno razbio ukrajinsku formaciju! Rusima još malo ostalo do Kupjanska!

Otkazana vazdušna uzbuna u Sevastopolju

Upozorenje o vazdušnom napadu u Sevastopolju je otkazano i trajalo je 19 minuta, rekao je na svom Telegram kanalu gradski guverner Mihail Razvožajev.

Uzbuna za vazdušni napad je po drugi put objavljena u gradu u četvrtak u 19.41 po moskovskom vremenu.

(VIDEO) Snažna eksplozija nadomak Moskve! Vatra gori na sve strane, Zelenski nastavlja da bode ruskog medveda!

Počinje gradnja 600 skloništa u Sevastopolju

Sevastopoljske plaže i stajališta javnog prevoza biće opremljeni skloništima tipa zemunica, biće potrebno oko 600 takvih skloništa, rekao je gubernator Sevastopolja Mihail Razvožajev.

Guverner je u sredu zatražio od zakonodavne skupštine da održi hitan skupštinski sastanak u četvrtak o pitanju bezbednosti nakon raketnog napada ukrajinskih oružanih snaga na plažu

- Ukupno će nam biti potrebno oko 600 standardnih skloništa tipa zemunica, koja se sastavljaju u Belgorodu -  rekao je Razvožajev novinarima posle hitne sednice zakonodavne skupštine.

Putinovo upozorenje zaprepastilo Zapad! Nisu shvatili šta je govorio, sada drhte i slušaju! "Rusija je odgovorila..."

Pogođeni civilni objekti u Donjecku

Gradić Selidove pretrpeo je materijalnu štetu zbog granatiranja od strane ukrajinskih dronova. Pogođene su tri stanbene zgrade, ali još nije zabeležen broj žrtava

Šok! Kadirov šalje vojnike na Estoniju?! Njegovo naređenje odjeknulo kao bomba: Sve zajedno sa krevetima...

Glavno sa novog brifinga ruskog Ministarstva odbrane

▪Ruski PVO sistemi oborili su dva aviona MiG-29 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva.

▪Grupa „Jug“ poboljšala je situaciju duž linije fronta, Oružane snage Ukrajine izgubile su više od 640 vojnika i 5 skladišta municije;

▪Oružane snage Ukrajine izgubile su oko 345 vojnika u zoni odgovornosti grupe „Centar“;

▪Zapadna grupa Oružanih snaga Rusije zauzela je povoljnije položaje i porazila tri brigade Oružanih snaga Ukrajine;

▪Ruski PVO sistemi oborili su 62 ukrajinske bespilotne letelice, 4 protivvazdušne vođene rakete Patriot i dve granate Hajmars;

▪Ruske oružane snage su gađale visokopreciznim oružjem, uključujući „kindžale“, ukrajinske aerodrome koji su se pripremali za prijem zapadnih aviona;

▪Oružane snage Ukrajine izgubile su oko 585 vojnika u zoni odgovornosti grupe Zapad;

▪Grupa Istok zauzela je povoljnije položaje, Oružane snage Ukrajine izgubile su oko 115 vojnika i jedan tenk;

▪Grupa Dnjepar je uništila tri sistema Hajmers;

▪Oružane snage Ukrajine izgubile su oko 190 vojnika i 4 oklopna vozila u zoni grupisanja trupa „Sever“ u Harkovskoj oblasti.

▪Od početka specijalne operacije, Oružane snage Rusije su uništile više od 23 hiljade jedinica ukrajinskih vojnih vozila.
 

Šta sad?! Bajden se ovog najviše plašio! Rusija, Iran, Venecuela... Jedan potez može da izazove globalni haos!​
 

Ruske snage izvele napad na ukrajinsko skladište

Ruske snage su izvele napad na skladište Oružanih snaga Ukrajine u Dergačiju, u Harkovskoj oblasti, rekao je za Sputnjik koordinator protruskog pokreta otpor u Nikolajevu Sergej Lebedev.
Prema njegovim rečima, u gradu su se nakon udara čule sirene hitne pomoći.
 

 

Uzbuna! Rusija ide dalje?! Ova država može biti likvidirana: Strah se širi velikom brzinom, ako ih Amerikanci uvuku u rat...

 

Eksplozija u Odesi

Eksplozija je odjeknula i u Odesi, javljaju ukrajinski mediji.

Šta je tačno pogođeno, ostaje neizvesno.

 

Ogromna pretnja Rusiji! Putin se obratio naciji: Ovo je ozbiljno, Moskva mora hitno da reši problem!

 

Dejstvuje ruska PVO

Ruski PVO sistemi odbili su napade dronovima u tri ruska regiona, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Četiri bespilotne letelice su oborene iznad Tverske oblasti, dve iznad Moskovske oblasti i jedna iznad Belgorodske oblasti.

Vlada Tverske oblasti izvestila je da su bespilotne letelice napale opštinski okrug Konakovo. Kako su istakle regionalne vlasti, niko nije povređen.

 

Ogromna pretnja Rusiji! Putin se obratio naciji: Ovo je ozbiljno, Moskva mora hitno da reši problem!

 

Snažne eksplozije u Kijevu

U Kijevu su odjeknule eksplozije, javili su ukrajinski mediji.

Pet puta su se čule eksplozije i u Hmeljnickoj oblasti.

Ukrajinski mediji javljaju da su dronovi doleteli i do Ternopoljske i Ivano-Frankovske i Černovicke oblasti.
 

 

(VIDEO) Gore mreže! Potez vojske Zelenskog užasnuo ceo svet! Jezive tvrdnje irskog novinara: Ako ovo pokušaju, streljaju ih!

 

Hronika specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini

Ruske trupe su pogodile objekte Oružanih snaga Ukrajine u Harkovu, Dnjestrovskom , Odeskoj oblasti i u oblasti Nikolajev.

Neprijatelj nastavlja da granatira rusko pogranično područje i pokušao je da bespilotnim letelicama napadne objekte ruskih oružanih snaga u Smolenskoj oblasti .

Na Kupjansko-Svatovskom pravcu ruske trupe napreduju u pravcu Petropavlovke od Olšana , a takođe su proširile zonu kontrole na prilazima Stelmahovki.

U pravcu Avdejevsko , ruske trupe su odbile protivnapad neprijatelja u oblasti Jasnobrodovke i vode žestoke borbe u oblastima Sokola i Novopokrovskog .

U pravcu Vremjevskog nastavljaju se sukobi na severnoj periferiji Staromjerskog i u Urožanju .

 

Šokantna odluka NATO članice protiv Rusije! Svet na nogama, ovo je veoma loše! Svi mediji bruje o pozivu oružanih snaga!

 

Generalštab Ukrajine: Skoro stotinu okršaja na frontu

Broj borbenih okršaja duž cele linije fronta porastao je na 99 – najžešće je u pravcu Pokrovskog i u oblasti Harkova navodi na Fejsbuku Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

EU potpisuje sporazum o vojnoj pomoći sa Ukrajinom

Evropska unija u trebalo bi sutra da potpiše bezbednosni sporazum sa ukrajinskim predsednikom Zelenskim, kojim će se obavezati da će u narednim godinama nastaviti isporuke oružja, da će obezbeđivati vojnu obuku i pružati druge vrste vojne pomoći zvaničnom Kijevu, javlja Rojters.

 

Bože sačuvaj! Skandalozna izjava iz SAD zatresla Rusiju! Ovako Vašington pravda stravično kršenje svih mogućih pravila!

 

Kina se protivi sankcijama EU njenim firmama zbog ruskih veza

Ministarstvo trgovine Kine saopštilo je da je čvrsto protiv uključivanju nekih kineskih kompanija u 14. paket sankcija EU Rusiji.

 

Rusi začuđeni izjavom Zelenskog! Nešto se promenilo... Džabe mu sve, ovo su jedini uslovi za mir!

 

EU potpisuje sporazum o vojnoj pomoći sa Ukrajinom

Evropska unija u trebalo bi sutra da potpiše bezbednosni sporazum sa ukrajinskim predsednikom Zelenskim, kojim će se obavezati da će u narednim godinama nastaviti isporuke oružja, da će obezbeđivati vojnu obuku i pružati druge vrste vojne pomoći zvaničnom Kijevu, javlja Rojters.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija