• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.06.2024

05:32

Rusi začuđeni izjavom Zelenskog! Nešto se promenilo... Džabe mu sve, ovo su jedini uslovi za mir!

Printscreen, Reuters

Vesti

Rusi začuđeni izjavom Zelenskog! Nešto se promenilo... Džabe mu sve, ovo su jedini uslovi za mir!

Podeli vest

Izjava ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog o uslovima za pregovore sa Rusijom nema značaja, više liči na takmičenje "ko će više izjaviti o težnji ka miru", stvarni uslovi za pregovore još nisu stvoreni, izjavio je za RIA Novosti član Saveta za međuetničke odnose pri predsedniku Rusije, politikolog Bogdan Bezpalko.

Ranije je Zelenski, na konferenciji u Švajcarskoj, izjavio da je Kijev spreman da započne pregovore sa Moskvom već sutra, pod uslovom da Rusija "poštuje teritorijalni integritet" Ukrajine.

- Značajno je samo to što je Zelenski neočekivano promenio retoriku: ranije je zabranjivao sebi vođenje pregovora, a sada izjavljuje spremnost za njih. To je svakako pozitivan momenat, ali ne znači apsolutno ništa - rekao je Bezpalko.

Prema mišljenju eksperta, Zelenskove reči liče na takmičenje "ko će više izjaviti o težnji ka pregovorima i miru", ali u stvarnosti uslovi za pregovore još nisu stvoreni, jer trenutno nema stvarnih kompromisnih uslova.

- Stvarni kompromisni uslovi - to je podela Ukrajine po uzoru na korejski scenario, i to je samo uslovna opcija do koje možemo, ali i ne moramo doći - dodao je on.

Bezpalko je naglasio da je predsednik Rusije Vladimir Putin još pre konferencije u Švajcarskoj izneo uslove pod kojima bi Moskva mogla voditi pregovarački proces. "Ovde ne može biti ni pomisli o tome da oblasti koje su postale deo Rusije napuste njen sastav i pređu Ukrajini. Predsednik je postavio uslove ne samo u odnosu na Ukrajinu, već i prema Zapadu - potpuna ukidanja svih sankcija. Za sada ne čujemo ništa o tome ni kao deo diskusija. Naprotiv, Zapad je pred konferenciju zahtevao od Rusije reparaciju u iznosu od 486 milijardi dolara", zaključio je ekspert.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija