• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.06.2024

17:40

Putinovo upozorenje zaprepastilo Zapad! Nisu shvatili šta je govorio, sada drhte i slušaju! "Rusija je odgovorila..."

Printscreen/Reuters

Vesti

Putinovo upozorenje zaprepastilo Zapad! Nisu shvatili šta je govorio, sada drhte i slušaju! "Rusija je odgovorila..."

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin uputio je oštro upozorenje Zapadu u vezi sa eskalacijom sukoba u Ukrajini, piše Responsible Statecraft.

U članku se ističe da, kako lideri NATO-a shvataju da sama finansijska podrška Ukrajini nije dovoljna da promeni sve težu situaciju na bojnom polju, poslednjih nedelja pribegavaju drugim, opasnijim metodama eskalacije.

"Rusija je odgovorila na ova zaoštravanja serijom nedvosmislenih upozorenja o neizbežnosti većeg rata i izvođenjem provokativnih vežbi sa taktičkim nuklearnim oružjem na svojoj teritoriji koja graniči sa Ukrajinom, uz učešće Belorusije", navodi se u publikaciji.

Osim toga, Rusija je poslala vojne brodove, uključujući i nuklearnu podmornicu, na Kubu, što su zapadni komentatori nazvali "blefom", iako su SAD i Kanada odmah poslale svoje vojne brodove u taj region. Potom je Putin posetio Pjongjang i potpisao pakt o "uzajamnoj bezbednosti" sa Severnom Korejom, obavezujući obe zemlje da se međusobno brane u slučaju napada, piše izveštaj.

Ovi događaji naglašavaju hitnost pronalaženja političkog rešenja za sukob u Ukrajini, ističe RS.

Ministarstvo odbrane Rusije izjavilo je da su vežbe nestrateških nuklearnih snaga usmerene na održavanje spremnosti za upotrebu nuklearnog oružja kako bi se osigurao suverenitet Savezne države Rusije i Belorusije.

Portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, izjavio je da su ove vežbe uobičajena praksa. "Ako postoje određeni tipovi naoružanja, oružane snage održavaju svoju borbenu gotovost na odgovarajućem nivou i izvode vežbe," objasnio je Peskov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija