• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

29.06.2024

07:51

Šok! Oglasio se Bajden nakon fijaska sa Trampom! Ono što je rekao ostavilo sve bez reči!

Reuters

Vesti

Šok! Oglasio se Bajden nakon fijaska sa Trampom! Ono što je rekao ostavilo sve bez reči!

Podeli vest

Predsednik SAD Džozef Bajden osvrnuo se na svoj loš učinak u predsedničkoj debati, samo nekoliko sati nakon što je posustao na sceni u "meču" protiv bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Viši pomoćnik u njegovom predizbornom štabu rekao je za ABC njuz da Bajden "apsolutno" ne razmišlja o odustajanju od trke nakon što se spotakao sa odgovorima i da je posvećen drugoj debati.

Tokom mitinga u Raliju u Severnoj Karolini, Bajden koji je izgledao energičnije, priznao je da nije mlad čovek, ali je ustvrdio da njegov moral i istorija dokazuju da je još uvek sposoban za taj posao.

- Ljudi, ne hodam tako lako kao nekada. Ne govorim tako tečno kao nekada. Ne debatujem kao nekada, ali... znam kako da kažem istinu. Znam da razlikujem dobro od pogrešnog i znam kako da radim ovaj posao. Znam, kao što milioni Amerikanaca znaju, kada te obore, ponovo se dižeš - rekao je on okupljenima.

Oni su stalno uzvikivali: "Još četiri godine", tokom događaja na kojem se obratila i prva dama Džil Bajden.

Bajden je veći deo govora tokom skupa proveo ukazujući na ono što je nazvao Trampovim lažnim tvrdnjama tokom debate o ekonomiji, imigraciji i kriminalu.

- Proveo sam 90 minuta na bini debatujući sa momkom sa moralom ulične mačke - rekao je Bajden i dodao da smatra da je Tramp postavio novi rekord po broju laži izrečenih na debati.

On je kazao da Donald Tramp nije samo osuđeni zločinac. 

- Donald Tramp je talas zločina jednog čoveka - rekao je Bajden.

Njegov nastup branila je i Džil Bajden, koja je nosila haljinu sa natpisom "glasajte".

- Ono što ste videli na sceni debate je Džo Bajden, predsednik sa integritetom i karakterom koji je rekao istinu. A Donald Tramp je izgovarao laž za lažju - kazala je ona.

Prva debata između predsedničkih kandidata na predstojećim izborima u SAD Džozefa Bajdena i Donalda Trampa održana je sinoć u studiju CNN-a.

Šta ako se Bajden povuče

S obzirom na sve veći broj poziva da se povuče iz trke za sledeći manda, malo je verovatno da će Bajden odlučiti da odustane od kampanje za reizbor.

Ako se to, ipak, dogodi, Kamala Haris bi se verovatno pridružila drugim vodećim demokratskim kandidatima koji žele da ga zamene. Ali to bi verovatno stvorilo scenario u kojem ona i drugi na kraju lobiraju kod pojedinih državnih delegacija na konvenciji za njihovu podršku.

To se demokratama nije dogodilo od 1960. godine, kada su se Džon F. Kenedi i Lindon B. Džonson borili za glasove tokom demokratske konvencije u Los Anđelesu.

Gardijan navodi spisak demokrata sa "predsedničkim aspiracijama":

Guverner Kalifornije Gevin Njusom
Guvernerka Mičigena Grečen Vitmer
Guverner Pensilvanije Džoš Šapiro
Guverner Ilinoisa J. B. Pricker i
Kalifornijski predstavnik Rohit Ro Kana.

I drugi koje je Bajden pobedio tokom predsedničkih predsedničkih predsedničkih izbora stranke 2020. takođe bi mogli da pokušaju ponovo, uključujući senatora Bernija Sandersa iz Vermonta, Elizabet Voren iz Masačusetsa i Ejmi Klobučar iz Minesote, kao i sekretara za saobraćaj Pita Butigiga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija