• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.06.2024

19:58

Hezbolah uklonjen sa terorističke liste! Arapska liga postigla monumentalni dogovor!

Shutterstock/Reuters

Vesti

Hezbolah uklonjen sa terorističke liste! Arapska liga postigla monumentalni dogovor!

Podeli vest

Liga arapskih država ili LAS, više ne smatra šitsku stranku Hezbolah terorističkom organizacijom, objavio je dnevnik Al-Akhbar pozivajući se na izjave pomoćnika generalnog sekretara LAS-a Hosama Zakija na sastanku u Bejrutu sa Mohamedom Raadom, liderom Lojalnosti prema Parlamentarna frakcija otpora.

- Liga je odlučila da skine terorističku oznaku sa Hezbolaha, pošto ta partija igra ključnu ulogu u sadašnjoj politici i budućnosti Libana - rekao je egipatski diplomata, a prenosi dnevnik.

Ovo je bio prvi susret Zakija i Raada od 2016. godine, kada je na inicijativu Saudijske Arabije šiitsku stranku Arapska liga označila kao terorističku organizaciju.

Foto: Shutterstock

 

Hezbolah je okrivljen za promovisanje iranskog uticaja na Bliskom istoku i za mešanje u unutrašnje poslove Iraka, Jemena, Libana, Sirije i arapskih zemalja Zaliva.

U razgovoru sa novinarima u Bejrutu, egipatski diplomata je istakao da njegova poseta ima za cilj da izrazi solidarnost regionalne zajednice sa Libanom i njegovim narodom u ime generalnog sekretara LAS Ahmeda Abul Geita.

- Vojna eskalacija na jugu predstavlja ozbiljan izazov za bezbednost i stabilnost ne samo u Libanu, već i širom Bliskog istoka, posebno ako se sukob prelije - rekao je Zaki.

Diplomata je istakao potrebu da se sve strane pridržavaju Rezolucije 1701 Saveta bezbednosti UN „kako bi se situacija obuzdala“.

Foto: EPA

 

Prema rečima diplomate, međunarodna zajednica „mora da insistira na okončanju rata koji besni u pojasu Gaze, koji će zaustaviti konfrontaciju u južnom Libanu“.

Pomoćnik generalnog sekretara LAS-a pozvao je libanske političare da nacionalne interese stave iznad ličnih ambicija i da što pre izaberu novog predsednika, čije mesto je bilo upražnjeno poslednjih 19 meseci.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić: Srbija nikada neće tolerisati terorizam
Politika

Vesić: Srbija nikada neće tolerisati terorizam

Srbija neće tolerisati terorizam i oštro će se obračunavati sa terorističkim grupama poput ove koja stoji iza napada koji se dogodio ispred ambasade Izraela u Beogradu, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infratrukture Goran Vesić uz poruku da je važno sačuvati mir u našoj zemlji i sankcionisati one koji taj mir pokušavaju da ugroze.

01.07.2024

19:19

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Zoran Marjanović i Indi u vezi? Uhvaćeni kako razmenjuju nežnosti!
Estrada

Zoran Marjanović i Indi u vezi? Uhvaćeni kako razmenjuju nežnosti!

Već neko vreme po gradskim kuloarima kruže priče da je najpoznatiji udovac Zoran Marjanović u šemi s pevačicom Indirom Indi Aradinović, s kojom je imao uspešnu saradnju kada joj je komponovao pesme za prvi album, a kasnije i hit "Bato, bre", koji ju je podigao na vrh estradne scene, saznaje Kurir.

01.07.2024

19:39

Srbija