• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RT

01.07.2024

16:00

Udar na zgradu Vrhovne rade! U Kijevu nezapamćeni nemiri, da li će uspeti da zauzmu zgradu?! (FOTO)

Shutterstock/Telegram printscreen

Vesti

Udar na zgradu Vrhovne rade! U Kijevu nezapamćeni nemiri, da li će uspeti da zauzmu zgradu?! (FOTO)

Podeli vest

U Ukrajini je privedena grupa aktivista koja je, navodno, planirala da ukloni sa vlasti vojno-političko rukovodstvo Ukrajine i zauzme zgradu Rade, saopštila je ukrajinska Služba bezbednosti (SBU).

Prema informacijama ukrajinske bezbednosne službe, grupa aktivista je pripremala seriju provokacija u Kijevu 30. juna.

- Napadači su pod plaštom mirnog okupljanja planirali da objave smenu vlasti sadašnjeg vojno-političkog rukovodstva zemlje. Nadali su se i da će zauzeti zgradu Vrhovne rade i blokirati njen rad - navodi se u saopštenju SBU.

Ukrajinska služba je navela da je grupu predvodio suosnivač jedne od javnih organizacija poznate po svojim "antiukrajinskim akcijama od 2015. godine", ali nije navela njegovo ime niti naziv organizacije.

- Prilikom pretresa prostorija pronađeni su oružje i municija, mobilni telefoni, kompjuterska oprema i beleške koje dokazuju kriminalne radnje - navodi se u saopštenju.

Sumnja se da su privedena lica prekršila zakon "delovanjem i pozivanjem na delovanje u cilju nasilne promene ili rušenja ustavnog poretka ili preuzimanja državne vlasti", te im je zbog toga određen pritvor.

Počiniocima preti kazna do 10 godina zatvora uz oduzimanje imovine.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

'Dijalog treba ponovo pokrenuti' - Vogel: Kalas će biti čvršća prema Srbiji nego što su Borelj i Lajčak ikada bili
Politika

'Dijalog treba ponovo pokrenuti' - Vogel: Kalas će biti čvršća prema Srbiji nego što su Borelj i Lajčak ikada bili

Potvrda premijerke Estonije Kaje Kalas na čelu evropske diplomatije smatra se veoma pozitivnom vešću za Kosovo, posebno u kontekstu procesa dijaloga za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije pod pokroviteljstvom Evropske unije, a ekspert za spoljnu politiku Tobi Vogel kaže da će ona biti mnogo oštrija prema Srbiji nego što su Đuzep Borelj i Miroslav Lajčak ikada bili, prenosi Albanijan post.

03.07.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija