• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

01.07.2024

20:00

Šok iz Berlina! Berbokova preti Evropi Rusijom! Treba zaštiti svaki kvadratni centimetar, ako ne...

Reuters

Vesti

Šok iz Berlina! Berbokova preti Evropi Rusijom! Treba zaštiti svaki kvadratni centimetar, ako ne...

Podeli vest

Rusija će uskoro biti najveća pretnja po Evropu, njen predsednik Vladimir Putin želi da poljulja evropsku bezbednost, izjavila je ministar spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok.

- Vidimo da je Putinov cilj da poljulja bezbednost u Evropi. Rusija će u doglednoj budućnosti biti najveća pretnja po Evropu - rekla je Berbokova na manifestaciji Savezne akademije za bezbednosnu politiku Nemačke posvećenoj godišnjici donošenja prve strategije nacionalne bezbednosti u istoriji zemlje.

Prema njenim rečima, "treba zaštititi svaki kvadratni centimetar".

Pored toga, ona je pozvala na pojačanu podršku Ukrajini.

Nema većeg nacionalnog interesa za Nemačku od podrške Ukrajini, ocenila je diplomata.

S tim u vezi, ona je dodala da je zbunjena diskusijama tokom kojih se "podrška Ukrajini doživljava kao gest dobročinstva, a ne kao ono što zapravo jeste - ulaganje u sopstvenu bezbednost".

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin je u intervjuu američkom novinaru Takeru Karlsonu rekao da Rusija nema nameru da napada zemlje NATO-a i da to nema nikakvog smisla.

Putin je rekao da zapadni političari redovno zastrašuju svoje stanovništvom tobožnjom ruskom pretnjom kako bi skrenuli pažnju da unutrašnjih problema, ali da pametni ljudi shvataju da su u pitanju dezinformacije, prenosi Sputnjik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Određen pritvor osumnjičenom za ratne zločine na KiM
Politika

Određen pritvor osumnjičenom za ratne zločine na KiM

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu Odeljenja za ratne zločine odredio je pritvor do 30 dana F.K. (56) osumnjičenom za zločine počinjene u maju 1999. godine, na Kosovu i Metohiji, nad pripadnicima Vojske Jugoslavije.

03.07.2024

19:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija