• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.07.2024

19:30

Uspeh ruske mornarice! Pronašli sistem da na velikoj udaljenosti otkriju čamce kamikaze, superirniji je od svih za koje znamo!

Printscreen/Zvezdanews

Vesti

Uspeh ruske mornarice! Pronašli sistem da na velikoj udaljenosti otkriju čamce kamikaze, superirniji je od svih za koje znamo!

Podeli vest

Čamci bez posade (USV, "Unmanned Surface Vehicle"), kontrolisani preko satelitskih komunikacija Starlink, predstavljaju stvarnu pretnju za flotu.

Uzimajući ovo u obzir, stručnjaci iz Instituta za istraživanje Vector (deo holdinga Ruselectronics) razvili su kompleks dugog radio monitoringa ChVA-001-04RP-E.

Sistem, sposoban da otkrije čamce kamikaze na velikoj udaljenosti, postao je "protivotrov" za BEC. O tome piše Eurasian Times.

Čamci bez posade mogu naneti ozbiljnu štetu ratnim brodovima. USV, koje je često teško otkriti, zahtevaju inovativne protivmere piše Eurasian Times.

Eurasian Times piše da je razvoj Vektorskog istraživačkog instituta složen sistem dugog dometa dizajniran za otkrivanje gotovo neuhvatljivih ciljeva.

ChVA-001-04RP-E je superiorniji od stranih analoga u širem frekventnom opsegu, nižim zahtevima za postavljanje antenskih uređaja, poboljšanim karakteristikama težine i veličine i značajno nižom cenom.

Vreme implementacije kompleksa na brodove ruske mornarice nije saopšteno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)
Live TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)

U Ukrajinu stigao treći Patriot iz Nemačke. Putin dočekao Orbana u Kremlju. Steže se obruč oko Srbije! Šta stoji iza NATO izviđačkih aktivnosti u našoj zemlji. Na ovu i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Svetislav Lutovac, stručnjak za bezbednost i kontraterorizam i pukovnik Milorad Đošić. Uživo u program putem vajber uključenja javio se novinar i ratni reporter Igor Damnjanović koji je komentarisao trenutnu situaciju na ukrajinskom frontu. Politikolog Andrea Lović javio se uživo u program gde je komentarisao situaciju u Velikoj Britaniji nakon pobede laburista na izborima.

05.07.2024

19:52

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija