• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.06.2024

11:16

(VIDEO) Drama kod Krima! Ukrajina slavi: Potopili smo ruski brod! Još jedna u nizu žrtava pomorskih dronova!

Printscreen, Reuters

Vesti

(VIDEO) Drama kod Krima! Ukrajina slavi: Potopili smo ruski brod! Još jedna u nizu žrtava pomorskih dronova!

Podeli vest

Specijalne snage ukrajinske vojne obaveštajne agencije uništile su još jedan brod ruske Crnomorske flote, saopštili su danas ukrajinski izvori.

U saopštenju ukrajinske vojne obaveštajne službe se navodi da je jutros specijalna jedinica izvela uspešan napad na ruski tegljač kod obala Krima.

"Tegljač se nalazio u vodama Panskog jezera na Krimu i potpuno je uništen", navodi se u saopštenju.

Ukrajinci su objavili i snimak koji je snimio borbeni pomorski dron koji je, kako oni tvrde, uništio ruski brod.

 

 

Ukrajinski pomorski dronovi postali su značajan alat u ukrajinskom sukobu protiv Rusije, posebno u napadima na ruske vojne brodove. Ovi bespilotni čamci, opremljeni eksplozivima, koriste se za precizne napade na ciljeve, smanjujući potrebu za ljudskom posadom i smanjujući rizik za ukrajinske vojnike. Evo nekoliko primera uspešnih akcija:

Napad na ruski vojni brod u luci Sevastopolj (2022): U oktobru 2022. godine, Ukrajina je izvela koordinisani napad dronovima na ruske vojne brodove u luci Sevastopolj na Krimu. Iako su detalji o potonućima brodova ostali nejasni, napadi su prouzrokovali značajnu štetu i pokazali sposobnost Ukrajine da koristi pomorske dronove za direktne napade na važne ciljeve.

Napad na tanker "Sig" (2023): U julu 2023. godine, ukrajinski dron napao je ruski tanker "Sig" u Crnom moru. Ovaj napad je izazvao požar na brodu i doveo do privremenog prekida pomorskog saobraćaja u regionu. Napad na "Sig" bio je simboličan, jer je tanker nosio gorivo za ruske vojne snage u Siriji.

Napad na patrolni brod "Vasily Bykov" (2023): U aprilu 2023. godine, ukrajinski pomorski dron uspeo je da onesposobi ruski patrolni brod "Vasily Bykov" u Crnom moru. Iako brod nije potpuno potonuo, napad je prouzrokovao značajnu štetu i smanjio operativnu sposobnost broda.

Napad na fregatu "Admiral Makarov" (2023): U maju 2023. godine, ukrajinski dronovi su napali rusku fregatu "Admiral Makarov". Ova fregata je jedan od najmodernijih brodova u ruskoj Crnomorskoj floti. Napad je izazvao ozbiljnu štetu na brodu, iako nije bilo potvrđeno da je brod potpuno potonuo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija