• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.06.2024

09:10

Počelo! Putinovi brodovi plove ka Americi! Vojska SAD u pripravnosti, zbog odluke Bajdena svi strahuju od najgoreg!

Shutterstock/Profimedia

Vesti

Počelo! Putinovi brodovi plove ka Americi! Vojska SAD u pripravnosti, zbog odluke Bajdena svi strahuju od najgoreg!

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države prate ruske ratne brodove i avione koji se očekuju u Karipskom moru radi vojne vežbe u narednim nedeljama, u sklopu ruskog pokazivanja sile dok rastu tenzije zbog zapadne vojne podrške Ukrajini, rekli su američki zvaničnici u sredu.

Očekuje se da će brodovi verovatno posetiti luke u Venecueli i na Kubi, jer Rusija uspostavlja vojno prisustvo na zapadnoj hemisferi, što su visoki zvaničnici Bajdenove administracije ocenili kao značajno, ali ne i zabrinjavajuće. Vojnu vežbu, koja će biti praćena od strane američke vojske, činiće "nekolicina" ruskih brodova i pratećih plovila, rekli su zvaničnici.

Ovo nije prvi put da Rusija šalje svoje brodove u Karipsko more. Međutim, ova vežba se dešava u trenutku kada je ruski predsednik Vladimir Putin nagovestio da bi Moskva mogla preduzeti "asimetrične korake" na drugim mestima u svetu kao odgovor na odluku predsednika Džoa Bajdena da dozvoli Ukrajini korišćenje američkog oružja za napade unutar Rusije radi zaštite Harkova, drugog po veličini grada u Ukrajini.

Zvaničnici, koji su govorili novinarima pod uslovom anonimnosti kako bi pružili informacije koje još nisu bile javno objavljene, rekli su da je vežba "svakako" deo šireg ruskog odgovora na američku podršku Ukrajini, ali i pokušaj Putina da pokaže da je njegova mornarica i dalje sposobna za globalnu projekciju moći uprkos gubicima nekoliko brodova usled ukrajinskih napada.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija