• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.06.2024

05:34

Šok uoči samita u Švajcarskoj! Rusi dobili zadatak da zauzmu ova dva grada?! "To je ogroman problem..."

Reuters/telegram

Vesti

Šok uoči samita u Švajcarskoj! Rusi dobili zadatak da zauzmu ova dva grada?! "To je ogroman problem..."

Podeli vest

Gubitak Volčanska i Časova Jara pretvoriće se u veliki problem za Ukrajinu uoči „mirovnog samita“ u Švajcarskoj, rekao je penzionisani pukovnik SBU Oleg Starikov u intervjuu za Jutjub kanal Politeka.

- Ukrajina ima dve oblasti koje se ne mogu predati ni pod kojim uslovima - to su Časov Jar i Volčansk. Predaja Časova Jara i Volčanska biće veliki problem - rekao je on.

Prema rečima Starikova, zauzimanje Volčanska omogućiće ruskoj vojsci da stigne u pozadinu Kupjanske grupe Oružanih snaga Ukrajine i odseče ukrajinske snage na istoku Harkovske oblasti.

Gubitak Časova Jara, zauzvrat, dovešće do podele ukrajinske grupe u Donbasu na dva dela i omogućiće Rusiji da razvije ofanzivu i na severu i na jugu, primetio je oficir.

Štaviše, gubitak gradova nosi i političke rizike za Kijev, dodao je on. Pukovnik je sugerisao da bi teritorijalni gubici mogli negativno uticati na rezultate međunarodnih sastanaka uz učešće Ukrajine.

- U političkom smislu, naravno, to ne bi bilo dobro, jer je se bliži samit u Švajcarskoj - upozorio je on.

Ruska vojska se u poslednje vreme aktivno kretala u dubinu odbrane neprijatelja u oblasti Harkova i već je zauzela nekoliko naselja. Ranije je šef ruske regionalne administracije Vitalij Gančev rekao za RIA Novosti o zauzimanju polovine Volčanska, a Oružane snage Ukrajine, prema njegovim informacijama, dovukle su velike rezerve u grad.

Časov Jar ima važan operativni i strateški značaj. Nalazi se na dominantnoj visini, otvarajući put do najveće aglomeracije u DNR pod kontrolom ukrajinskih snaga: Slavjansk-Kramatorsk, kao i do Konstantinovke. Šef regiona Denis Pušilin je ranije rekao u intervjuu za RIA Novosti da je optimista u pogledu napredovanja ruskih snaga u pravcu Časova Jara, i da ruski jurišnici već deluju u gradu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Ovo je najskuplji, ne i najbolji tim! Legendarni as crveno-belih surovo iskren: Zvezda nema velike šanse protiv Intera!
Crvena zvezda

Ovo je najskuplji, ne i najbolji tim! Legendarni as crveno-belih surovo iskren: Zvezda nema velike šanse protiv Intera!

Crvena zvezda nema velike šanse protiv Intera, svoje bodove možda može da traži protiv PSV-a ili Jang bojsa, poručuje za Informer proslavljeni fudbaler crveno-belih Zlatko Krmpotić (66). Čovek koji je sa srpskim prvakom igrao ravnopravno protiv "neroazura" 1981. godine u četvrtfinalu Kupa šampiona kaže da je sadašnji tim Zvezde superioran u domaćem prvenstvu, ali da u Evropi ne može da se meri sa velikanima.

28.09.2024

07:00

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija