• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.06.2024

21:46

(UŽIVO) Eksplodiralo! Zelenski napustio Kijev, Francuska ne odustaje, Putin se obratio brutalnim rečima!

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Eksplodiralo! Zelenski napustio Kijev, Francuska ne odustaje, Putin se obratio brutalnim rečima!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 833. dan.

Priz traži hitnu sednicu!

Pariz je tražio sednicu Saveta bezbednosti UN o Ukrajini u petak, saopštio je izvor u Savetu bezbednosti.

- Francuska je tražila sednicu SB UN o Ukrajini u petak u vezi sa nedavnim događajima u Harkovu - rekao je izvor za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, sednica je inicirana kako bi se razmotrila humanitarna pitanja.

 

Rusi udaraju iz dva pravca! Sirski očajan, vojnici pod njegovom komandom kažu: Poslati smo u nepromišljeni juriš!

 

Saopštenje Pentagona o upotrebi američkog oružja

Zamenik portparola Pentagona Sabrina Sing izjavila je da ne može da potvrdi medijsko saopštenje da je Ukrajina već koristila američko oružje za napade na Rusiju.

- Videla sam saopštenja vezana za to, ali ne mogu da ih potvrdim - rekla je ona tokom brifinga, dodajući da se za dalje komentare treba obratiti ukrajinskoj strani.

 

Udari američkim oružjem

Ukrajina je proteklih dana koristila američko oružje za napade unutar ruskih granica, prenosi AP, pozivajući se na jednog zapadnog zvaničnika koji je želeo da ostane anoniman.
Agencija nije precizirala gde je izvršen pomenuti napad i o kakvom je tačno oružju reč.
Prošle nedelje je američka administracija dozvolila Ukrajini da koristi oružje koje joj je isporučeno protiv ciljeva na ruskim teritorijama u blizini Harkovske oblasti, ali je ostavila na snazi zabranu prekograničnih napada korišćenjem operativno-taktičkih raketa „atakams“ i drugog vatrenog oružja velikog dometa.
 

 

Rusi šokirani! Moskva nikome ne preti - ali! Putin zagalamio, odnosi sa Nemačkom sada su stvarno uništeni

 

Ukrajina pozvala Kinu da ipak prisstvje samitu u Švajcarskoj

Prvi zamenik ukrajinskog ministra spoljnih poslova tokom današnje posete Kini pozvao je Peking da ipak pošalje delegaciju na planirani mirovni samit o Ukrajini zakazan za 15. i 16. jun u Švajcarskoj. Ukrajinski diplomata se nada, prenosi Rojters, da je još moguće ubediti Kinu da prisustvuje ovom samitu. Rusija nije pozvana da učestvuje na ovom sastanku, a zvanični Peking je ranije saopštio da će se držati po strani, uz obrazloženje da je prisustvo obe zaraćene strane preduslov za bilo kakvu suštinsku mirovnu konferenciju.

- Ukrajinska strana je izrazila nadu da bi učešće Kine na događaju moglo da bude dobra prilika da se da praktičan doprinos postizanju pravednog i trajnog mira u Ukrajini - saopštilo je ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova posle sastanka u Pekingu između prvog zamenika ministra spoljnih poslova Andrija Sibihe i zamenika ministra spoljnih poslova Kine Sun Vejdonga.

Ukrajina je saopštila da je više od 100 zemalja prihvatilo njen poziv na samit na kojem će se razgovarati o odredbama mirovnog plana koji je izneo predsednik Volodimir Zelenski u pokušaju da okonča "rusku invaziju koja traje već treću godinu". Moskva je ocenila ideju mirovnog samita bez njenog učešća kao besmislenu, a Ukrajina je optužila Rusiju da time pokušava da omete konferenciju. Samo nekoliko dana pre nego što je Moskva pokrenula napad na Ukrajinu u februaru 2022. godine, Kina je proglasila partnerstvo "bez granica" s Rusijom, ali je u tom sukobu zauzela neutralan stav.

 

Putin se obraća! Tramp je ruski špijun?! Rusiji svejedno ko će da pobedi na izborima u Americi

 

Francuska ulaže 650 miliona evra u razvoj Ukrajine

Francuska će otvoriti razvojnu agenciju u Ukrajini u budžetu od 450 miliona evra, a istovremeno će pokrenuti i fond za ključne infrastrukturne projekte u koje će uložiti dodatnih 200 miliona evra, saopštio je danas kabinet predsednika Emanuela Makrona. Pariz će objaviti dva bilateralna sporazuma za podsticanje rekonstrukcije tokom posete predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog Francuskoj 6. i 7. juna, prenosi Rojters. Zvaničnik francuskog predsedništva odbio je da komentariše da li će tokom posete biti objavljen i dogovor o slanju francuskih vojnih instruktora u Ukrajinu.

Hitno! Vraćanje vojnog roka za zemlju postaje obavezno! Reči odzvanjaju Berlinom, Pistorijus spomenuo i datum ulaska u rat sa Rusijom

 

Zelenski doputovao u Dohu

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski doputovao je danas u Katar, gde će razgovarati sa emirom šeikom Tamimom bin Hamadom el Tanijem. Zelenski je u objavi na platformi X naveo da planira da sa El Tanijem razgovara o učešću Katara u procesu vraćanja ukrajinske dece koja su navodno odvedena u Rusiju. Među temama razgovora, kako je dodao, biće i bilateralni ekonomski odnosi i bezbednosna pitanja, prenosi Rojters.

 

Kakva razorna snaga! Rusko ministarstvo odbrane pokazalo vatrenu zver! Koristi najsavremeniju municiju, morate videti!

 

Ekplodiralo!

Snažna eksplozija u Odeskoj oblasti.

 

(FOTO) Na SPIEF-u prikazali Putinovo porodično stablo! Slika iz Peterburga krenula da se širi munjevitom brzinom!

 

"Dozvola" SAD iskorišćena

Neimenovani predstavnik Pentagona u komentaru Sputnjiku odbio je da potvrdi pisanja medija da je ukrajinska vojska već iskoristila američku „dozvolu“ za napade na Rusku Federaciju, objašnjavajući to činjenicom da taj ukaz tek treba da stupi na snagu.

Ranije je Njujork tajms, pozivajući se na ukrajinske zvaničnike, javio da su ukrajinske oružane snage, nekoliko dana nakon dobijanja „dozvole“ Sjedinjenih Američkih Država izvele napad duboko na teritoriju Ruske Federacije - u Belgorodsku oblast, koristeći sisteme Hajmars.

 

Evo, počelo je! Ukrajina poslala elitne jedinice u Harkov, Rusi spremaju drugi udar! Zelenskom je ovo jedina šansa

 

Sirki o situaciji na frontu

Situacija na frontu ostaje teška za Kijev, izjavio je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski.

- Situacija je i dalje teška zbog visokog intenziteta neprijateljstava - napisao je na svom Telegram kanalu.

Ukrajinski general je ukazao na poteškoće u području Kupjanska, gde ruska vojska iz dva pravca probija odbranu Oružanih snaga Ukrajine. Sirski takođe tvrdi da Oružane snage Rusije nastavljaju da napreduju na Kurahovskom, Pokrovskom (Pokrovsk je ukrajinski naziv grada Krasnoarmejska) i na Harkovskom pravcu.

 

Sledeći korak: NATO trupe stižu u Ukrajinu?! Katastrofalne vesti iz Francuske, Putin neće sedeti skrštenih ruku - sledi vijetnamski scenario?!

 

Ubijeno dete u ukrajinskom granatiranju

U ukrajinskom granatiranju sela Novozlatopolj u Zaporoškoj oblasti nastradalo je petogodišnje dete. Kako je na Telegramu napisao gubernator oblasti Evgenije Balicki, dete preminulo tokom reanimacije.

 

Udarno! Ukrajina šokirala Rusiju: Počinje kontraofanziva! Ogromnim brojem dronova neutralisali artiljeriju Moskve, sledi žestok obračun!

 

Ukrajinci minirali obale Tise, stradali građani

Usled miniranja ukrajinskih graničara obala reke Tise pojavili su se prvi slučajevi nastradalih ukrajinskih građana koji su pokušali da je ilegalno preplivaju i napuste zemlju kako bi izbegli totalnu mobilizaciju, saopštio je izvor Sputnjika, upoznat sa situacijom.

Ranije je zapadna regionalna uprava Pogranične službe Ukrajine saopštila da je najmanje 45 ukrajinskih građana poginulo dok su pokušavali da napuste zemlju preko planina i reke na državnoj granici.

 

Putin trlja ruke! Zelenski ozbiljno razbesneo Si Đinpinga! Zbog ovog poteza će Ukrajina debelo platiti, zašto mu je to trebalo?!

 

Stanovnici Ukrajine po svaku cenu beže van zemlje

Vojni obveznici u Ukrajini posle stupanja na snagu pooštrenog zakona o mobilizaciji plaćaju i po 20.000 dolara kako bi napustili zemlju, rekao je načelnik Odseka strateških istraživanja pri ukrajinskoj policiji Andrej Rubelj.

 

Isplivala teška istina o Putinu i Bajdenu! Sada su potezi Zapada mnogo jasniji: Još od vremena Obame...

 

Grupa "Centar" uništila 340 ciljeva

Grupa „Centar“ uništila 340 ciljeva ukrajinske vojske, između ostalog komandni punkt, a likvidirano je do 585 ukrajinskih vojnika, tri borbena vozila pešadije, uključujući američki „bredli“, rekao je za Sputnjik načelnik pres centra grupe Aleksandar Savčuk.
 

 

Ovo je plan! Počelo brutalno spaljivanje Rusije! Američke rakete nisu kraj, kreće još strašnije razaranje, čeka se samo...

 

Hronika specijalne vojne operacije

Ruske trupe su u protekla 24 sata napale više neprijateljskih ciljeva na teritoriji tzv. Ukrajina. U blizini Nikolajeva, radar P-18 je pogođen lelujaćom municijom Lancet, a u Konotopu se sumnja da je oštećena fabrika za remont aviona Aviakon.

U pravcu Slobožanskog vode se borbe u Volčansku, Ukrajina uspeva da zadrži položaje u višespratnoj zgradi južno od ulice Korolenko.

U pravcu Avdejevke, nastavlja se ofanziva ruskih trupa u oblasti Sokola i Umanskog , uprkos aktivnoj upotrebi bespilotnih letelica od strane Oružanih snaga Ukrajine.

U pravcu Donjecka, jurišnici Oružanih snaga Rusije čiste baštensku zajednicu Volna-1 na prilazima Karlovci i pripremaju se za nastavak ofanzive.

U ugljedarskom pravcu ruske trupe su značajno proširile zonu kontrole u ​​oblasti Paraskovijevke i južno od Konstantinovke, kao i u rejonu jaruga Ikrjana.

 

Počinje Putinova osveta Evropi! Dramatične vesti iz Italije, ruski lider dobio odrešene ruke da brutalno kazni NATO!

 

Berlin: Nemački ratni avioni presreli ruske letelice iznad Baltičkog mora

Nemačko ratno vazduhoplovstvo saopštilo je da su borbeni avioni te zemlje presreli su ruske letelice koje su navodno letele iznad Baltičkog mora "bez plana leta i radio veze".

U objavi na nalogu nemačkog ratnog vazduhoplovstva na Iksu se navodi da su avioni "eurofajter", koji su leteli iz Lielvardea u Letoniji, kao deo NATO misije vazdušnog nadzora "Baltičko pojačanje", morali da sprovedu proveru nakon što ih je Centar za kombinovane vazdušne operacije upozorio na ruske letelice.

Avionima nemačkog ratnog vazduhoplovstva je pomogla NATO saveznica Finska, koja je objavila uzbunu za brzo reagovanje kako bi se identifikovale letelice.

 

Hitno! Da li je Putin zaista ovo naredio?! Obaveštajci EU u punoj pripravnosti: Ranjivi smo, deluju iznutra...

 

Bajden sa liderima G7 razmatra upotrebu zamrznutih ruskih sredstava za pomoć Ukrajini

Predsednik Sjedinjene Države Džozef Bajden učestvovaće na samitu Grupe sedam najrazvijenijih zemalja sveta (G7) u Italiji i razgovaraće sa liderima G7 o korišćenju ruskih sredstava za pomoć Ukrajini, saopštila je Bela kuća.

- Predsednik Bajden i lideri G7 razgovaraće o nizu najhitnijih globalnih pitanja, uključujući nepokolebljivost G7 u pružanju podrške Ukrajini - izjavila je portparolka Bele kuće Karine Žan-Pjer.

Potvrdila je da će lideri G7 "pojačati napore da se zamrznuta ruska sredstva iskoriste za pomoć Ukrajini" kao i da će nastaviti sprovođenje akcija usmerenih na nametanje troškova Rusiji i onima koji podržavaju ruske ratne napore.

 

Svet nije svestan šta se upravo događa u Ukrajini! Najpoznatiji ruski ekspert progovorio o trenutnom stanju na frontu!

 

Kineski general poslao važnu poruku Zelenskom

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, u vezi sa vojnom podrškom Zapada, treba da razmisli o vrednosti života Ukrajinaca, rekao je general-major Narodne oslobodilačke armije Kine Sju Hui, prenosi lokalni portal Guanča.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Hitno! Ameri javljaju: Rusi započeli operaciju "Swing"! Rat je upravo ušao u novu fazu, Ukrajina ne zna šta ju je snašlo!
VELIKI RASPLET

Hitno! Ameri javljaju: Rusi započeli operaciju "Swing"! Rat je upravo ušao u novu fazu, Ukrajina ne zna šta ju je snašlo!

Rusi su započeli operaciju “Swing” i biće ih teško zaustaviti. Generalštab ruske armije još nije aktivirao ni svoje glavne snage u borbi, a položaj ukrajinske vojske je već izuzetno loš, rekao je bivši analitičar CIA Lari Džonson. To priznaju i sami ukrajinski analitičari. Situacija je zaista veoma ozbiljna. Postavlja se pitanje, koliko će ovo trajati

05.06.2024

06:15

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija