• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.06.2024

21:49

(UŽIVO) Putin imenovao Šojgua, spremaju nešto veliko! Sve ranije "crvene linije" su nestale

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Putin imenovao Šojgua, spremaju nešto veliko! Sve ranije "crvene linije" su nestale

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 832. dan.

Putin imenovao Šojgua!

Predsednik Rusije Vladimir Putin imenovao je sekretara Saveta bezbednosti Ruske Federacije Sergeja Šojgua za koordinatora rada na razvoju vojno-industrijskog kompleksa, više o tome čitajte OVDE!

 

(UZNEMIRUJUĆE) Užasan snimak iz Ukrajine! Desetine ruskih vojnika uništeno, upali u sačekušu i tada kreće pakao!

 

Podoljak: Izbrisane crvene linije

Sve "crvene linije" u sukobu u Ukrajini su izbrisane, rekao je Mihail Podoljak, savetnik šefa kabineta Vladimira Zelenskog.

- Sve ranije "crvene linije" su nestale. Sve ono što je juče izgledalo nezamislivo - napisao je on na svom Telegram kanalu.
 

 

Imamo rok od dve godine za rat sa Rusijom! General diže NATO na noge, sada je momenat jer su ruske snage na Koli desetkovane

 

Kirbi: Nikada nismo ograničavali Ukrajinu

SAD nikada nisu ograničavale Ukrajinu u upotrebi sistema PVO protiv ruskih aviona van svog vazdušnog prostora, izjavio je koordinator za stratešku komunikaciju u Savetu za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi.

- Nikada nije bilo ograničenja da Ukrajinci obaraju neprijateljske avione, čal i kada se oni nisu nužno nalazli u ukrajinskom vazdušnom prostoru. Želim da kažem, oni mogu da obaraju ruske avione koji predstavljaju neposrednu pretnju i rade to od početka rata - rekao je Kirbi na brifingu za novinare.

Prema njegovim rečima, Vašington nije u mogućnosti da svakodnevno prati ukrajinsku upotrebu američkog oružja i stoga ne može da kaže da li ga je Kijev već koristio za napade na ciljeve unutar Rusije.
 

 

Otkrivena najslabija tačka Zapada u Evropi! Za NATO je opasnija nego bilo koja druga!

 

Bajden: Ukrajina ipak neće biti deo NATO?

Ukrajina možda neće postati članica NATO nakon završetka aktuelnog sukoba, rekao je američki predsednik Džozef Bajden u intervjuu za Tajm.

- Mirovno rešenje mora da osigura da Rusija nikada neće zauzeti Ukrajinu... Ali ono ne mora da znači ulazak u NATO. Moramo da imamo isti odnos sa Ukrajinom, kao sa brojnim drugim zemljama: moramo je snabdevati oružjem koje joj je potrebno na samoodbranu u budućnosti - rekao je on u intervjuu za časopis Time.

Nemački kancelar Olaf Šolc priznao je krajem maja da Ukrajina možda neće ući u NATO u narednih 30 godina. Šef vojnog komiteta alijanse admiral Rob Bauer rekao je u martu da je pitanje članstva zemlje u alijansi rešeno, ali da se razgovara o tome "kada će se to dogoditi i šta će za to biti potrebno".

 

Evo ti šlem, pa izvoli! Makron lično da ode u Ukrajinu i učestvuje u borbama! Ova oštra poruka stigla je od Salvinija

 

Ruski proboj

Ruska vojska probila se oko pola kilometra severno od Rabotina na orehovskom pravcu zaporoške linije fronta, rekao je ruski zvaničnik Vladimir Rogov.

 

Zabrana Vašingtona

Vašington je zabranio Kijevu da izvodi udare raketama "atakams" na teritoriji Rusije zbog velikog straha od eskalacije sukoba, prenosi "Njuzvik" pozivajući se na bivšeg komandanta američke vojske u Evropi, generala Bena Hodžesa.

- Taj korak pokazuje izuzetan strah u Vašingtonu da će Rusija na određeni način krenuti u pravcu eskalacije situacije - naveo je list.
 

Najvažnije iz novog brifinga ruskog Ministarstva odbrane:

U zoni odgovornosti grupe snaga „Dnjepar“ oboren je jurišni avion Su-25 Vazdušnih snaga Ukrajine; Takođe, veliki gubici su naneti i 65-oj mehanizovanoj i 128-oj brdskoj brigadi, a ukupni gubici snaga Kijeva iznosili su proteklog dana do 75 vojnika, tri automobila, dve haubice m-777 američke proizvodnje, kao i jedna haubica “msta-B”;
Grupa „Zapad“ zauzela je povoljnije linije, ukrajinska vojska je u njenoj zoni odgovornosti izgubila gotovo 400 vojnika;
Centralna grupa snaga ruske vojske poboljšala je taktički položaj i uništila formacije četiri brigade ukrajinske vojske;
PVO Rusije je tokom prethodnog dana oborila 18 projektila „hajmars“ i „oljha“, kao i 41 ukrajinski dron;
Jedinica grupe snaga ruske vojske „Istok“ tokom prethodnog dana zauzela je pogodnije linije, uništila gotovo 130 vojnika Oružanih snaga Ukrajine;
Grupa snaga „Sever“ uništila je pet brigada ukrajinske vojske, odbila tri kontranapada, a gubici ukrajinskih snaga dostigli su gotovo 105 pripadnika;
Oružane snage Ukrajine izgubile su gotovo 379 vojnika u zoni odgovornosti Centralne grupe Oružanih snaga Rusije;
Jedinice Centralne grupe ruskih snaga odbile su pet kontranapada Oružanih snaga Ukrajine tokom prethodnog dana,Južna grupa snaga poboljšala je položaj duž linije fronta, ukrajinska vojska je u zoni njene odgovornosti izgubila više od 470 vojnika.

 

Šok! Vlasti Slovačke iznenada donele odluku o atentatoru na Fica! Oglasio se ministar odbrane: Evo šta je razlog!

 

Obalski sistemi Rusije uništili ukrajinske objekte

Obalski raketni sistem „bastion“u sastavu Crnomorske flote izveo je udar na objekte ukrajinske vojske, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. Ciljevi su uništeni, dodaje se u saopštenju.

 

Ode svet dođavola! Ovako će Rusija i Amerika uništiti jedna drugu! Isplivao plan nuklearne razmene, mete su već naciljane...

 

Rusija otkrila broj diverzantskih grupa u Ukrajini

U Ukrajini deluje preko 90 stranih diverzantskih grupa, od toga 14 američkih, rekao je šef delegacije Rusije na pregovorima u Beču Konstantin Gavrilov u intervjuu za list "Izvestija".

- Prema podacima koje imamo, a njih potvrđuje Pentagon u javnosti dostupnim materijalima, u Ukrajini deluju 92 diverzantske grupe, od toga 14 američkih. Odnosno, njihovi generali, oficiri, koji su poput plaćenika i instruktora, praktično planiraju terorističke operacije protiv naše zemlje. Ne samo da se bave primenom sistema kao što je 'storm šedou', nego i planiraju operacije - rekao je Gavrilov.

 

Putinu prekipelo! Sada će brutalno da ponizi Makrona i Francuze! Ovo čeka trupe Pariza u Ukrajini?!​
 

Primećena "Ljaguška"

Kopneni bespilotni robotizovani kompleks "Ljaguška" prvi put je primenjen u okviru SVO u zoni pod kontrolom grupe "Centar", rekli su za Sputnjik u ruskom Ministarstvu odbrane.

 

(VIDEO) Prvi snimak udara američkih raketa na Rusiju! Strašno razaranje kod Belgoroda, moćni sistemi odleteli u vazduh!

 

Ukrajina granatira Donjeck

Ukrajinske snage su jutros ispalile 15 projektila kalibra 155 milimetara na Donjeck.

 

Amerika na nogama! Da li je na pomolu novi građanski rat?! Trampove pristalice ključaju, njegovi saradnici ih smiruju, ali...

 

Uništen dron iznad Belgorodske oblasti

Iznad Belgorodske oblasti uništen je ukrajinski dron, saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo odbrane.

 

(VIDEO) Ukrajina razorila vojni konvoj u Rusiji! Iz zasede uništili ogroman broj vozila, artiljerija tukla kolonu čak pet sati!

 

Napad na vojni objekat Nacionalne garde

Ruske snage izvele su napad na vojni objekat Nacionalne garde Ukrajine u Dnjepropetrovsku, na skladište ili vozni park, rekao je za Sputnjik koordinator nikolajevskih ilegalaca Sergej Lebedev.

Ukrajinska vojska i SBU blokirale su nekoliko kvartova.
 

 

Veliko zlo se sprema! Taktička nuklearna avijacija u pripravnosti: Zastrašujuće vesti stigle iz Belorusije!

 

Hronika specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini

Oružane snage Rusije izvele su tokom dana i sinoć više ciljanih udara na Harkov i region. Eksplozije su se dogodile i u Odesi i Iljičevsku.

U pravcu Slobožanskog vode se teške borbe u Volčansku i severno od Lipca: neprijatelj ne prestaje sa kontranapadom, ali nije postigao uspeh. U blizini Volčanska, Oružane snage Rusije uništile su još jedan ciljani prelaz Oružanih snaga Ukrajine.

Na Avdejevskom pravcu dolazi do značajnog napredovanja ruskih oružanih snaga u nekoliko oblasti od Očeretina do Umanskog, a borbe se vode na istočnoj periferiji Sokola .

U pravcu Donjecka, ruske trupe su napredovale ka Karlovki od Netajlova i vode teške borbe u Krasnogorovki. U poslednjem, neprijatelj drži severnu periferiju.

U pravcu Vremjevskog, drugi deo Staromjorskog, a takođe i zasadi istočno od Urožajnog, došli su pod kontrolu Oružanih snaga RF. U samom Urožajno, se vode teške borbe.

 

Katastrofa! BBC javlja: Makron odobrio udar na Rusiju! Svet drhti i čeka reakciju Moskve, bliži se najgori scenario!

 

Moskva: Poginula jedna osoba u ukrajinskom napadu na Donjecku oblast

Tokom napada Oružanih snaga Ukrajine na Donjecku oblast koju kontroliše Rusiju je poginula jedna osoba, a tri su povređene saopštio je šef regiona Denis Pušilin.

- U Nikitovskom okrugu Gorlovka, žena rođena 1967. godine ubijena je tokom granatiranja kasetnom artiljecijom - napisao je Pušilin na Telegramu.

 

Proces je počeo i ne može se zaustaviti! Ove Putinove reči zapadni mediji kriju od građana: Sve veći deo planete...

 

Načelnik norveškog generalštaba otkrio koliko je potrebno da se pripremi odbrana od Rusije

Načelnik generalštaba norveške vojske general Eirik Kristofersen izjavio je danas da NATO ima rok od dve do tri godine da se pripremi za odbranu pre nego što se Rusija ponovo osposobi za izvođenje konvencionalnog napada

 

Šok nad šokovima! Ovo se nije dogodilo još od Drugog svetskog rata! Da li nas sad čeka još strašnije krvoproliće?!

 

Nastavljaju se žestoke borbe u Harkovskoj oblasti

Ukrajinska vojska izveštava o intenzivnim borbama na Harkovskom pravcu, a to navode i informacije Moskve.

Kijev tvrdi da se na Harkovskom pravcu nastavlja se bitka kod Lipcova, da se u pravcu Kupjanska broj povećao broj ruskih napada.

Ruske trupe su navođenim vazdušnim bombama i nenavođenim projektilima gađali okruge Siversk, Kupjansk i Sinkivka, prenosi Ukrinform.

Sa druge strane, ruska vojska je objavila napredovanje grupe "sever" u oblasti Harkova duboko u odbranu Oružanih snaga Ukrajine.

Moskva tvrdi da je odbila pet kontranapada u oblasti Lipcova i Vovčanska, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50