• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.06.2024

08:40

Putinu prekipelo! Sada će brutalno da ponizi Makrona i Francuze! Ovo čeka trupe Pariza u Ukrajini?!

reuters/tanjug

Vesti

Putinu prekipelo! Sada će brutalno da ponizi Makrona i Francuze! Ovo čeka trupe Pariza u Ukrajini?!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin mogao bi da odgovori žestokim vojnim udarom na odluku Emanuela Makrona da pošalje vojne instruktore u Ukrajinu, piše kolumnista Vašington posta Li Hokstader.

- Putin može da vidi udar na francusku vojsku kao šansu da ponizi Makrona, koji je postao jedan od najagresivnijih protivnika Rusije među zapadnim liderima - upozorio je novinar.

Prema Hokstaderu, odluka francuskog predsednika nosi previše rizika kako u njegovoj zemlji tako i na Zapadu.

Kolumnista je primetio da je francusko javno mnjenje potpuno nespremno da dočeka kovčege vojnika poginulih u Ukrajini. Francuski saveznici u NATO-u , zauzvrat, verovatno neće rizikovati direktan sukob sa Rusijom čak i ako vojni instruktori budu ubijeni, dodao je on.

Kako je Mond ranije preneo, Makron želi da stvori evropsku koaliciju za slanje vojnih instruktora u Ukrajinu. Prema publikaciji, ovo bi moglo biti „pitanje nedelja ili čak dana“. Odgovarajuća izjava mogla bi biti data sledeće nedelje tokom posete Volodimira Zelenskog Francuskoj u čast 80. godišnjice iskrcavanja saveznika u Normandiji 6-7.

Kako je ranije napomenula zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, izjave zapadnih zemalja o mogućem slanju vojnih kontingenata u Ukrajinu ukazuju na to da je njihov prvobitni plan u vezi sa Kijevom potpuno propao. Ona je dodala da odgovarajuće potvrde već stižu iz Ukrajine, a uprkos pokušajima Pariza da to sakrije, Kijev naširoko reklamira slanje kontingenta u zemlju.

U ponedeljak je glavnokomandujući ukrajinskih trupa Aleksandar Sirski rekao da je potpisao dozvolu da francuski instruktori posete centre za obuku u Ukrajini, pozdravljajući inicijativu Francuske da pošalje instruktore u Ukrajinu za obuku ukrajinskog vojnog osoblja. Nakon toga, francusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je pitanje slanja francuskih vojnih instruktora za obuku ukrajinske vojske na teritoriji Ukrajine „samo jedno od pitanja o kojima se razgovara” u vezi sa podrškom Kijevu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50