• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.06.2024

08:10

Kakva pobeda Rusije! Zapad gori: Moskva obesmislila farsu koju spremaju Zelenski i kompanija, ceo svet je shvatio šta se dešava!

Shutterstock, PngWing

Vesti

Kakva pobeda Rusije! Zapad gori: Moskva obesmislila farsu koju spremaju Zelenski i kompanija, ceo svet je shvatio šta se dešava!

Podeli vest

Rusija uspešno ubeđuje zemlje širom sveta da ne učestvuju na samitu o Ukrajini u Švajcarskoj, što pokazuje broj država koje su pristale da pošalju svoje predstavnike, izjavio je dopisnik nemačkog TV kanala N-TV u Moskvi, Rainer Munz.

- Rusija pokušava da ubedi što veći broj zemalja da se uzdrže od učešća na ovoj konferenciji... Šta možemo očekivati od ove konferencije? Verovatno ne previše - rekao je Munz.

On je napomenuo da već postoje dokumenti na osnovu kojih može biti formulisan završni ishod događaja, pri čemu se tamo govori o transportu žita kroz Crno more, nuklearnom oružju i Zaporoškoj nuklearnoj elektrani.

- Stoga je termin 'mirovna konferencija' svakako previsoka lestvica za ovu konferenciju. Jer bez Rusije... neće biti moguće postići ni ugovore ni sporazume - istakao je dopisnik.

Takođe je skrenuo pažnju na činjenicu da je 2022. godine 141 zemlja u Generalnoj skupštini UN podržala rezoluciju kojom se od Rusije zahteva da prekine specijalnu operaciju, dok je za učešće na samitu u Švajcarskoj pristalo nešto više od 100 zemalja.

- Na taj način, podrška Ukrajini širom sveta, izgleda, pomalo opada. A ono što Rusija i Kina pokušavaju da postignu, izgleda da ima uspeha - tvrdi Munz.

Švajcarska će 15-16. juna održati konferenciju o Ukrajini nedaleko od Lucerna. Na sastanak su pozvani predstavnici oko 160 država, dok Rusija nije pozvana. Kremlj je izjavio da je traženje rešenja za ukrajinski konflikt bez učešća Moskve "apsolutno nelogično, bezperspektivno i zapravo gubljenje vremena."

Ministar spoljnih poslova Rusije, Sergej Lavrov, ranije je pozvao zemlje sveta da ne podležu pritiscima Zapada i da ne učestvuju na samitu u Švajcarskoj. Ministar je naglasio da cilj "mirovne konferencije" nije da se razmotre mogućnosti za rešavanje sukoba, već da se Rusiji postavi neprihvatljiv ultimatum.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija