• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.07.2024

22:40

Ovo je Putin dobio, a nije ni tražio! Zapad se ozbiljno prevario: Kada su udarili svim silama, nastupio je istorijski preokret!

Reuters/shutterstock

Vesti

Ovo je Putin dobio, a nije ni tražio! Zapad se ozbiljno prevario: Kada su udarili svim silama, nastupio je istorijski preokret!

Podeli vest

Antiruske sankcije su donele korist Rusiji, jer novac više ne odlazi u inostranstvo već se ulaže u razvoj države, izjavio je bivši američki obaveštajac Skot Riter u intervjuu za YouTube kanal "Judging Freedom".

- Šta je Zapad uradio? Uveo je sankcije protiv oligarha. To je najveći poklon koji je mogao biti dat Vladimiru Putinu - rekao je on.

Kako on kaže, oligarsi sada skoro sav novac ulažu u Rusiju, a nekada su veliku količinu sredstava ostavljali na Zapadu.

Riter je dodao da se u Rusiji stalno otvaraju nova preduzeća. Posebno ga je impresionirao Novosibirsk, gde "pod pritiskom zapadnih sankcija" ne prestaje gradnja i sklapaju se ugovori vredni stotine miliona dolara. Ruska ekonomija samo cveta, zaključio je bivši obaveštajac.

Od februara 2022. do danas, evropskim sankcijama je obuhvaćeno 1725 pojedinaca i 420 organizacija. Građanima i kompanijama EU zabranjeno je pružanje sredstava tim osobama i organizacijama, a fizičkim licima je dodatno zabranjen ulazak u Evropsku uniju ili tranzit preko njene teritorije.

Predsednik Vladimir Putin je istakao da je politika zadržavanja i slabljenja Rusije dugoročna strategija Zapada, ali da su sankcije nanele ozbiljan udarac celoj svetskoj ekonomiji. Prema njegovim rečima, osnovni cilj Sjedinjenih Država i njihovih saveznika je pogoršanje života miliona ljudi.

Ipak, Rusija se uspešno nosi sa sankcionim pritiscima, dok se na samom Zapadu često čuju mišljenja da su te mere neefikasne. Međutim, kako naglašavaju u Moskvi, Zapadu nedostaje hrabrosti da prizna neuspeh svoje antiruske sankcijske politike.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vulin odgovorio Milu: Može li Đukanović pesmu 'jači smo od Srbije' da otpeva na crnogorskom jeziku, da ga razumeju i drugi a ne samo Srbi?
Politika

Vulin odgovorio Milu: Može li Đukanović pesmu 'jači smo od Srbije' da otpeva na crnogorskom jeziku, da ga razumeju i drugi a ne samo Srbi?

"Kao i svi bivši Srbi i Milo Đukanović sanja da se osveti Srbiji, zato svaki mali uspeh slavi kao zlo naneto Srbiji", izjavio je potpresednik Vlade Republike Srbije, Aleksandar Vulin komentarišući izjavu Mila Đukanovića koji je ponovo kritikovao politiku zvaničnog Beograda, a upitan da li je pevao "jači smo od Srbije" odgovorio "a šta i da jesam?"

04.10.2024

21:36

TV

Izrael vodi borbe na četiri fronta! Za Netanjahua 7. oktobar bio je kao poklon! (VIDEO)
Live TV

Izrael vodi borbe na četiri fronta! Za Netanjahua 7. oktobar bio je kao poklon! (VIDEO)

Svi ruski, ali i veliki broj svetskih medija preneo je danas snimak iz Kurske oblasti gde se vidi uništeno NATO oružje. Izrael je nastavio napade na Liban i Gazu. Visoki zvaničnik Hamasa ubijen je u izraelskom napadu. IDF je naveo da je imao precizne obaveštajne podatke gde se nalaze visoki zvaničnici Hamasa. Izrael već godinama izvodi napade na Siriju, ali sada ih je pojačao. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije i prof. dr Dragan Petrović, naučni savetnik.

03.10.2024

21:10

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija