• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mediji

05.07.2024

23:09

Protivvazdušna odbrana nadvila se nad Sevastopoljem! Ukrajina izgubila više od 1.000 vojnika na frontu!

Reuters

Vesti

Protivvazdušna odbrana nadvila se nad Sevastopoljem! Ukrajina izgubila više od 1.000 vojnika na frontu!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 863. dan.

Ukrajina neće biti članica NATO pakta! Zemlja alijanse poručila Zelenskom da se pomiri sa činjenicama!

Sprečen teroristički napad u Samari

U odbrambenom preduzeću u Samari sprečen je teroristički napad na vojno-industrijski kompleks. Ovo je saopštilo regionalno odeljenje Federalne službe bezbednosti.

Jedan meštanin je priveden zbog sumnje da je izvršio teroristički napad. Prema istrazi, osoba umešana u slučaj je 2023. godine stupila u prepisku sa članom proukrajinske terorističke organizacije, koji mu je naložio da izvrši teroristički napad u gradu.

Jedan stanovnik Samare je tražio mesta za izvršenje krivičnog dela i pripremao zapaljiva sredstva domaće radinosti.

(VIDEO) Plamen oko Hersona guta sve pred sobom! Ukrajinska vojska primenila taktiku spaljene zemlje!

Moskva sprema konferenciju o bezbednosti

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije održaće 13. avgusta 12. Moskovsku konferenciju o međunarodnoj bezbednosti, rekao je načelnik resora Andrej Belousov.

- Danas, tokom formiranja multipolarnog svetskog poretka, očigledno je da samo zajedničkim naporima, otvorenim dijalogom možemo da smanjimo konfrontaciju na međunarodnoj areni, stabilizujemo situaciju i stvorimo zajednički prostor ravnopravne saradnje - rekao je Belousov.

Konferenciji će prisustvovati predstavnici resora odbrane, međunarodnih organizacija, stručne i politoloških zajednica.

(VIDEO) Ruski kontranapad iznenadio sve! Linija fronta se ponovo pomerila!

Ukinut rok za nošenje uniforme na severu fronta

Naredbom ruskog ministra odbrane poništeni su rokovi za nošenje uniformi u zoni specijalnih operacija, izjavio je zamenik ministra odbrane Junus-Bek Jevkurov.

Snimak razgovora sa zamenikom ministra objavljen je u petak na Telegram kanalu TV kanala Zvezda.

U saopštenju je navedeno kako je odluka donešena zato što se uniforme prljaju i troše vremenom zbog čega je potrebno vreme da bi se vojnici ponovo snabdeli zbog čega se od njih očekuje da zadrže samo nacionalna obeležja.

(VIDEO) Gde će im duša? Izašli potresni snimci ukrajinskog bombaškog napada na Donjeck!

Stradalo 6 civila u Krasnodaru

Pet odraslih osoba i jedno dete stradali su u ukrajinskom raketnom napadu na Krasnodar.

 

 

(VIDEO) Šok! Rusima stigao udar u sred noći! Rostov će biti prelazak crvene linije?

Sevastopolj spreman za nove vazdušne napade

Ukrajinska vojska testira sistem protivvazdušne odbrane Krima, lansirajući lažne ciljeve zajedno sa krstarećim raketama, upozorio je guverner Sevastopolja Mihail Razvožajev.

Uzbuna za vazdušni napad u gradu objavljena je dva puta u petak: prvi put je trajala više od sat i po, drugi - sedam minuta. "

„Prošlo je nekoliko minuta između alarma i potpunog signala, pošto ukrajinske oružane snage lansiraju lažne ciljeve zajedno sa krstarećim projektilima .
Razvožajev je pozvao građane da ne zanemaruju mere bezbednosti i da se odazovu na svaki signal vazdušnog udara.

Katastrofalne vesti za Zelenskog uoči NATO samita! Ovo nije očekivao: Zemlje članice konačno shvatile šta se dešava?!

Grupa "Sever" odbila dva napada


Grupacija ruskih trupa „Sever“ je tokom borbi odbila pet kontranapada jurišnih grupa Oružanih snaga Ukrajine, a neprijatelj je izgubio više od 1,5 hiljada vojnika, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije u svom nedeljnom izveštaju.

„Jedinice grupe trupa Sever su tokom nedelje popravile situaciju duž linije fronta i porazile ljudstvo i tehniku tri brigade Oružanih snaga Ukrajine, brigade marinaca i dve brigade teritorijalne odbrane neprijatelja Odbio je pet kontranapada jurišnih grupa Oružanih snaga Ukrajine, gubici neprijatelja za navedeni period iznosili su 1.595 vojnika“, navodi se u rezimeu odeljenja na Telegram kanalu.
 

Stigao treći "patriot"!

Treći protivvazduhoplovni raketni sistem "patriot" stigao je iz Nemačke u Ukrajinu, saopštio je nemački ambasador u Kijevu Martin Jeger.

 

Hitni pozivi, pa na front!

Vojna lica, koja su pozvana na hitno služenje vojnog roka u Ukrajini, primoravaju da potpišu ugovore sa Oružanim snagama kako bi ih poslali na front, rekao je za Sputnjik ratni zarobljenik Valentin Poznjakov koji je zarobljen u području Časova Jara.
Poznjakov je pozvan na služenje vojnog roka 2021. godine. Dve i po godine je služio u snagama za elektronsko ratovanje kao operater. U decembru 2023. bio je primoran da potpiše ugovor sa ukrajinskom vojskom, i to na neodređeno vreme.
Upitan da li su ga primoravali da potpiše ugovor, Poznjakov je odgovorio potvrdno.
„Potpisuj ugovor, to je rešenje svih tvojih problema“, citirao je vojnik reči regruta.
Kako je dodao, polovina vojnika koji su pozvani u vojnu službu sa njim potpisalo je ugovore sa vojskom.

Ključa u EU! Poljski premijer se direktno obratio Orbanu zbog Rusije!

 

Stradala devojčica (6)

Šestogodišnja devojčica povređena u napadu dronom u Primorsko-Ahtarsku na Krasnodarskoj teritoriji umrla je u bolnici, rekao je guverner Venjamin Kondracjev na svom Telegram kanalu.

"Izražavam najiskrenije i najdublje saučešće porodici, iako je u takvoj situaciji teško naći reči utehe i podrške", napisao je Kondracjev.

 

Lukav trik Ukrajinaca na aerodoromu u Mirgorodu, Rusi ih provalili, usledila brutalna reakcija! Objavljen snimak! (FOTO, VIDEO)

 

Rusi napali britanski centar kod Odese!

- Rusija je napala britanski centar za obuku diverzanata u blizini Odese. Udari su pogodili ukrajinske objekte u Černomorsku - lučko skladište municije, kao i centar za obuku u kojem su britanski instruktori obučavali diverzante podmornica - izjavio je za Sputnjik Sergej Lebedev, koordinator Pokreta otpora u Nikolajevu, pozivajučći se na svoje kolege u Odeskoj oblasti.

 

Napad dronovima na Rostovsku oblast i Krasnodarski kraj!

Napad je izvršen na Rostov i Primorsko-Ahtarsk. U Rostovu su izbili požari, ali nema žrtava.

Telegram kanali javljaju o dronovima u blizini gradske termoelektrane, ali nema podataka o njenom uništenju.

Kako se navodi, u Primorsko-Ahtarsku je šest osoba povređeno od posledica pada drona na stambenu zgradu. Zgrada je, sudeći po fotografijama sa lica mesta, teško oštećena.

 

 

 

I u ovom gradu je došlo do udara na električnu podstanicu, koja napaja većinu potrošača u Primorsko-Ahtarsku.

Ukupno je oboreno 10 dronova iznad Rostovske oblasti, prema zvaničnim podacima Ruske Federacije. Nije precizirano koliko je dronova bilo iznad Krasnodarske teritorije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija