• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.07.2024

16:41

Nema više tajni! Orban predlagao mir Ukrajini: Zelenski me je svaki put odbio!

Reuters/AP/Pixabay/Fotomontaža

Vesti

Nema više tajni! Orban predlagao mir Ukrajini: Zelenski me je svaki put odbio!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin i mađarski premijer Viktor Orban obratili su se medijima nakon sastanka u Kremlju.

Predsednik Rusije rekao je da je završio veoma konkretne pregovore sa mađarskim premijerom.

Dodaje kako je sa mađarskim premijerom imao veoma korisni razgovor o svim međunarodnim i regionalnim pitanjima, uključujući i situaciju u Ukrajini.

Putin je istakao kako su razgovori o rešenju sukoba sa Kijevom bili detaljno razmatrani tokom razgovora.

- Orban mi je rekao o nedavnim susretima u Kijevu i izneo čitav niz predloga, kao i pozov da se uvede prekid vatre sa ciljem da se započnu pregovori sa Rusijom. Što se tiče Rusije, mi smo oduvek zauzimali stav da smo za diplomatsko rešenje sukoba, ali sa protivničke strane stalno čujemo da ne žele da se konflikt reši na taj način, dok sponzori tog sukoba nastoje da iskoriste ukrajinski narod kao žrtvu za borbu protiv Rusije. Kako smo čuli od premijera Orbana, Kijev još uvek nije spreman da prekine borbena dejstva, a pored toga, što se i prekidom borbenih dejstava gubi smisao da se u zemlji održi ratno stanje - rekao je Putin.

Foto: EPA

 

Putin je dodao da kada bi se ratno stanje ukinulo značilo bi da se izbori u Ukrajini morati održati pošto se nisu desili kada je za to bilo pravo vreme.

Takođe je rekao da su šanse da aktuelni lideri koji su tokom sukoba izgubili rejtinge, gotovo nula.

Putin je naveo i da se Rusija zalaže za potpuno i definitivno okončanje borbenih dejstava, a da je uslove već izložila.

- Uslovi su izloženi u mom obraćanju Ministarstvu spoljnih poslova Rusije. Reč je o potpunom povlačenju ukrajinske vojske iz DNR, LNR, Zaporoške i Hersonske oblasti. A, postoje i drugi uslovi - naveo je Putin.

Dodao je i da je sastanak sa Orbanom bio veoma koristan za obe strane.

„Naravno, da je premijer zastupao stav Zapada, i onda kada je reč o interesima Ukrajine.

" Ipak, mi smo zahvalni premijeru za to što je posetio Moskvu, na to gledamo kao na pokušaj obnove dijaloga“, zaključio je ruski lider.

Ruski predsednik je ocenio i da Rusija i Mađarska nastavljaju saradnju po mnogim pitanjima, pre svega po energetskim, na pergmatičnom i pravednom nivou, a nastavlja se i zajednički projekat prošiernja nuklearne elektrane Pakš što će povećati njenu efikasnost skoro duplo.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve pršti između srpske lepotice i Slovenca! Olga i Oblak zaljubljeni do ušiju! (FOTO)
Showtime

Sve pršti između srpske lepotice i Slovenca! Olga i Oblak zaljubljeni do ušiju! (FOTO)

Srpska teniserka Olga Danilović (23) poražena je u prvom kolu ovogodišnjeg Vimbldona, dok je njen dečko, sjajni slovenački golman Jan Oblak (31), eliminisan sa Evropskog prvenstva u fudbalu nakon poraza od Portugala posle penala u osmini finala. Zaljbljeni golupčići sada vidaju jedno drugom rane i uživaju u ljubavi koju se ne libe da pokažu na društvenim mrežama.

08.07.2024

15:09

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija