• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.07.2024

22:40

U ovom poznatom letovalištu turisti misteriozno nestaju! Evo ko se krije iza stravičnih događaja

Shuterstock

Vesti

U ovom poznatom letovalištu turisti misteriozno nestaju! Evo ko se krije iza stravičnih događaja

Podeli vest

Špansko ostrvo Tenerife poseti na hiljadebritanskih turista svake godine. Ovoga leta već tri nedelje se piše o nestanku Britanca Džeja Slejtera, koji je posle noćnog izlaska završio s dvojicom muškaraca u blizini nacionalnog parka Rural de Teno, nakon čega mu se gubi svaki trag.

Kako piše Dejli mejl, tinejdžer se s prijateljima zabavljao u klubu na plaži Papagajo u Plaja de las Amerikas, gde se održavao NRG festival.

Zatim se vratio u smeštaj s osuđenim dilerom droge Ajubom Kasimom i još jednim misterioznim muškarcem.

Mladi britanski zidar nije viđen od jutra 17. juna.

Smeštaj je napustio ujutro, oko 8 sati, kad je pešice krenuo do svog smeštaja jer nije bilo autobusa.

Oko 8.50 nazvao je prijateljicu Lusi Mej Lo i rekao joj da mu je "telefon pao na jedan posto baterije I da je izgubljen i žedan".

Foto: facebook/printscreen

 

Kasim (31) jedan je od poslednjih ljudi koji su videli Džeja, ali španska policija smatra ga "irelevantnim" za istragu.

Inače Kasim je 2015. osuđen na devet godina zatvora zbog dilovanja droge.

Policija i timovi gorske službe spašavanja, uz pomoć pasa, bespilotnih letilica i helikoptera, 13 dana tražili su Džeja u dolini Maska, gde mu je poslednji put zvonio telefon, no potraga je prekinuta 30. juna.

Dejli mejl je otkrio da se nemilosrdni britanski dileri bore sa italijanskom mafijom za kontrolu nad trgovinom drogom na Tenerifima, što je izazvalo bojazan da je Džej nekako uvučen u taj mračan, podzemni svet. 

Italijanske kriminalne grupe poput Mafije, Kamore i ‘Ndrangete dugo kontrolišu unosnu trgovinu narkoticima na otstrvu.

Stručnjaci za bande rekli su da su Italijani u prošlosti sarađivali sa lokalnim kriminalcima na dopremanju kokaina u Evropu iz Latinske Amerike, često koristeći Kanarska ostrva kao polaznu stanicu za ilegalne pošiljke.

Međutim , sada su se na Tenerifima počele probijati i bande iz Londona, Mančestera i Liverpula, dok se italijanski konkurenti sve više okreću nekretninama i građevinama kako bi oprale svoj novac. 

Nažalost, Džej se pridružio dugom popisu osoba koje su tokom godina nestale na Tenerifima - mnoge od njih poslednji put viđene su u odmaralištu Plaja de las Amerikas. Inače, ovaj tinejdžer je 11. osoba koja je nestala na ostrvu u poslednjih šest meseci.

Bilo je još žrtava

Majka Meksikanka (27) i njezin dvogodišnji sin nestali su 21. marta u Santa Kruzu.

Udruženje SOS Desaparesidos sapštilo je da istražuje mogući slučaj otmice deteta. Strahuje se i da dečak više nije na teritoriji Španije.

Osim toga, španski list El Espanjol piše kako je sudija naredio oduzimanje Sebastianovog pasoša dok su se njegovi roditelji borili oko starateljstva, nakon što je prethodno bilo dogovoreno podeljeno starateljstvo.

Majka (28) i sin iz Belorusije nestali su 27. marta. Sumnja se da se radi o roditeljskoj otmici. 

Foto: facebook/printscreen

 

Belgijski državljanin Mark Francis Olbrets, ovaj 71-godišnjak nestao je 24. april. Poslednji put viđen je u Adekseu na jugozapadu Tenerifa. Lokalne novine su pisale da je Marovu suprugu.

Lauru Gaston (66) pronašao ribar kako pluta uz obalu Tenerifa u blizini Arica. Na glavi joj je bila vreća, a prema izveštajima, nedostajale su joj jedna ruka i obe noge.

Tri osobe uhapšene su nakon Laurine smrti - dve u Belgiji i jedna na Tenerifima. Poljski državljanin nestao je 14. juna, tri dana pre Džeja Slejtera.

Rečeno je da je krenuo prema Lanzaroteu, odakle je nameravao da krene kući u Poljsku.

Poljski mediji javljaju da je Marek plovio svojim brodom Nautis te da je zadnji put viđen u vodi.

- Nakon nekoliko telefonskih razgovora s iskusnim jedriličarima, sumnjamo da su elektrika i upravljač otkazali, zbog čega je jahta plutala bez mogućnosti da stigne u bilo koju luku - rekao je Marekov sin.

Foto: facebook/printscreen

 

Noelia Hernandes Martin (17) nestala je 23. januara u San Kristobal de La Laguna na severu Tenerifa.

Marek J. muškarac star 51 godinu nestao je 8. juna iz Valerermose, sela u La Gomeri. Visok je oko 180 cm i težak 80 kg. Policija nije saopštila gde je tačno viđen poslednji put.

Foto: facebook/printscreen

 

Nestanak Juana Gonzalesa (60) prijavljen je 13. januara.

Poslednji put viđen je u La Oratavi. Ima sedu kosu i smeđe oči. U trenutku nestanka, muškarac je nosio plavu trenerku s belom prugom i čizmama s metalnim patentnim zatvaračima.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija