• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.07.2024

08:30

Odzvonilo mu! Izraelska javnost traži smenu Netanjahua zbog užasa u Gazi!

EPA

Vesti

Odzvonilo mu! Izraelska javnost traži smenu Netanjahua zbog užasa u Gazi!

Podeli vest

Skoro tri četvrtine Izraelaca želi da premijer Benjamin Netanjahu podnese ostavku zbog neuspeha njegove vlade tokom napada na Hamas 7. oktobra, pokazala je anketa koju je u petak objavio Kanal 12.

Od 72 odsto ispitanika koji su rekli da premijer treba da podnese ostavku, 44 odsto smatra da treba odmah da napusti funkciju, dok je 28 odsto sugerisalo da treba da podnese ostavku nakon što Izraelske odbrambene snage (IDF) završe svoju vojnu operaciju u Gazi.

Izraelski građani su više puta organizovali protestne skupove protiv Netanjahua od izbijanja rata u Gazi, pri čemu su mnogi pozivali na prekid vatre i pozivali vladu da vrati preostale taoce koje drži Hamas.

Dana 7. oktobra, Hamas i saveznički palestinski militanti izveli su iznenadni napad na izraelske vojne baze, gradove i poljoprivredne zajednice.

Foto: EPA

 

Na mnogim mestima, IDF je naizgled bila uhvaćena i brzo preplavljena, pošto su civili bili primorani da se ili brane ili da beže.

Izraelski mediji su napad opisali kao „razarajući neuspeh obaveštajnih službi“, a Kanal 12 je izvestio da vojska nije uspela da pravilno održava signalni sistem na granici sa Gazom.

„Jork tajms“ je u novembru izvestio da su izraelski obaveštajni i vojni zvaničnici dobili Hamasov plan za upad 7. oktobra više od godinu dana pre nego što se on dogodio, ali veruju da je previše nerealan da bi se izvršio.

Ministar odbrane Joav Galant je u četvrtak pozvao vladu da formira državnu komisiju koja bi istražila neuspehe kao odgovor na napad 7. oktobra.

Netanjahu je, međutim, tvrdio da bi takva istraga mogla biti pokrenuta tek nakon završetka rata.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi!
Live TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi!

Gosti "Info dana" Informer televizije bili su direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju Srbije i Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku. Govorili su o odnosima Srbije i Egipta, kao i o nedavnom atentatu na bivšeg šefa države i aktuelnog kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.

16.07.2024

16:27

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Geret Sautgejt više nije selektor Engleske!
Fudbal

Geret Sautgejt više nije selektor Engleske!

Velike promene u reprezentaciji Engleske! Poznati stručnjak Geret Sautgejt podneo je ostavku na mesto selektora vicešampiona Evrope, svega dva dana nakon poraza od Španije u finalu šampionata Starog kontinenta.

16.07.2024

12:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija