• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/TV Front

16.07.2024

21:40

Nešto krupno se sprema! Zelenski doneo radikalnu odluku! Do kraja godine ćemo videti pravu klanicu! "200.000 ljudi..."

Reuters/Wikipedia

Vesti

Nešto krupno se sprema! Zelenski doneo radikalnu odluku! Do kraja godine ćemo videti pravu klanicu! "200.000 ljudi..."

Podeli vest

Intenzivan rad regrutnih centara u okviru primene zakona o pooštravanju mobilizacije u Ukrajini omogućio je značajno povećanje regrutacije vojnika u Oružane snage Ukrajine.

Prema novinskoj agenciji Rojters, do kraja ove godine Kijev će moći da mobiliše do 200 hiljada ljudi.

Mediji primećuju smanjenje „entuzijazma“ prema učešću u ratu među građanima Ukrajine, međutim, proširenje prava vojnih komesara i jačanje mobilizacionih aktivnosti daju plodove.

Tačni podaci o broju Ukrajinaca koji su već regrutovani u redove Oružanih snaga Ukrajine su poverljivi, međutim, prema Reuters, stopa mobilizacije budućih vojnika je udvostručena u odnosu na prethodne mesece.

“Dok su tačni podaci o regrutaciji i dalje poverljivi, politički i vojni zvaničnici kažu da je kampanja za povećanje dobrovoljne regrutacije uspela da vrati mobilizaciju u normalu posle dva meseca. Vojska je rekla da se broj regruta više nego udvostručio u maju i junu u poređenju sa prethodna dva meseca, ne navodeći tačne brojke“, piše se u izdanju.

Pozivajući se na sekretara parlamentarnog odbora za nacionalnu bezbednost, odbranu i obaveštajne poslove Vrhovne rade Romana Kostenka, izdanje prenosi da će do kraja godine 200 hiljada Ukrajinaca biti stavljeno pod oružje.

Rojters optimistično dodaje da će ovakav tempo regrutacije omogućiti razmatranje delimične demobilizacije vojnika koji su učestvovali u borbama od februara 2022. godine.

Napomenimo da se stanovnici Ukrajine sve više „zahvaljuju” vojnim komesarima što su pojačali mobilizacione mere paljenjem njihovih vozila. Slični incidenti se redovno dešavaju u mnogim većim gradovima zemlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Autorski tekst Darka Obradovića za Informer: Politizacijom litijuma ugrožava se nacionalni interes Srbije
Politika

Autorski tekst Darka Obradovića za Informer: Politizacijom litijuma ugrožava se nacionalni interes Srbije

Politika u dobroj meri oblikuje nacionalni interes i usmerava snage i kapaciteta ka njegovom ostvarenju. Istovremeno nacionalni interes mora biti nad politička kategorija, a naročito mora biti izvan dnevne politike. Dnevna politika je suština političkog delovanja i na njoj se pravi razlika između političara i državnika. Državnik je po prilici odličan političar, ali političar ne mora biti ujedno i državnik. Razlika se pravi na teškim, složenim i dugoročnim odlukama koje ne moraju uvek biti jednostavne ali su u korist nacionalnih interesa.

16.07.2024

21:45

TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)
Live TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)

Gosti "Info dana" Informer televizije bili su direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju Srbije i Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku. Govorili su o odnosima Srbije i Egipta, kao i o nedavnom atentatu na bivšeg šefa države i aktuelnog kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.

16.07.2024

16:27

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija