• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

20.07.2024

12:55

Žestok napad Rusije u Harkovskoj oblasti! "Iskanderi" i dronovi parali nebo, ima mrtvih!

Printscreen You Tube

Vesti

Žestok napad Rusije u Harkovskoj oblasti! "Iskanderi" i dronovi parali nebo, ima mrtvih!

Podeli vest

Dva civila su poginula, a tri su ranjena u ruskim napadima dronovima i raketama tokom noći na Harkovsku oblast u Ukrajini, izjavili su danas ukrajinski zvaničnici.

Oni su rekli da su u ruskim napadima pogođeni objekti energetske i železničke infrastrukture širom Ukrajine, preneo je Rojters.

Načelnik Harkovske oblasti Oleg Sinegubov napisao je na Telegramu da su projektili "iskander" pogodili infrastrukturni objekat u gradiću Barvinkovo u toj oblasti, kada su dva civila poginula, a tri ranjena.

Sinegubov je istakao da je u napadu oštećeno više od 50 kuća, kao i jedan broj administrativnih i poslovnih zgrada.

Ukrajinske vazdušne snage saopštile su da su ruske snage tokom noći lansirale četiri balističke rakete "iskander" koje ukrajinska PVO nije uspela da obori.

Ukrajinska PVO oborila je 13 od 17 ruskih dronova iznad pet regiona na istoku, severu i centralnom delu Ukrajine.

Državna elektroenergetska kompanija Ukrenergo saopštila je da su ruski dronovi gađali elektrodistributivne objekte u centralnoj Poltavskoj oblasti, regionu Sumi na severoistoku i u Černigovskoj oblasti na severu zemlje.

Ukrenergo je naveo da je uveo vanredna isključenja električne energije za domaćinstva i privredu u Poltavskoj i Černigovskoj oblasti.

Ukrajinske železnice saopštile su da je u ruskim napadima tokom noći oštećena železnička infrastruktura u pojedinim delovima Harkovske oblasti, zbog čega je došlo do kašnjenja nekih putničkih vozova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima! (VIDEO)
Live TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima! (VIDEO)

Ono što se dešava oko ukrajinskog fronta često je daleko intenzivnije nego događaji na samom frontu. Ukrajinske snage gube ogromne gubitke u ljudstvu i tehnici. Ruske snage oslobodile su naselje Jurijevka. O situaciji na frontu u Ukrajini, ali i u Gazi, u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Žarko Rakić i pisac i publicista Dejan Lučić. Uživo u program javio se i Igor Damjanović, novinar i ratni reporter koji je govorio o situaciji na ukrajinskom frontu.

19.07.2024

22:19

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija