• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.07.2024

14:50

Rešili da se vrate u politiku! Klintonovi stali uz Bajdena!

Shutterstock/EPA

Vesti

Rešili da se vrate u politiku! Klintonovi stali uz Bajdena!

Podeli vest

Bivši američki predsednik Bil Klinton i njegova supruga, bivša državna sekretarka Hilari Klinton, privatno su dali podršku Džou Bajdenu kao kandidatu Demokratske stranke na predsedničkim izborima 5. novembra, objavili su NBC Nevs i CNN, pozivajući se na anonimne izvore.

Ovaj 81-godišnji predsednik se poslednjih nedelja suočava sa rastućom pobunom u svojim partijskim redovima, pošto je sve veći broj poslanika i donatora pozvao veterana političara da odustane od svoje kandidature za reizbor.

Sumnje oko toga da li je Bajden sposoban za drugi mandat došle su do izražaja nakon njegovog neuspešnog nastupa na prošlomesečnoj debati koju je vodio CNN protiv republikanskog kandidata Donalda Trampa.

Tokom obračuna, aktuelni predsednik je više puta gubio tok misli, mešao reči i brojeve i mučio se da završi svoje rečenice.

En-Bi-Si njuz je u subotu citirao dvoje neimenovanih ljudi koji su „upoznati sa razmišljanjem Klintonovih” koji su rekli da su dva demokrata teškaša privatno izrazila podršku Bajdenovoj odluci da ostane u trci.

Foto: EPA

 

Oni su takođe navodno pozvali donatore Demokratske stranke da ostanu uz predsednika.

Prema pisanju medija, Klintonovi su bili „pokloni“ sadašnjem šefu države i ponudili su da pomognu njegovoj kampanji na bilo koji način.

En-Bi-Si Njuz je, međutim, tvrdio da činjenica da par nije javno ponudio svoju podršku samo pokazuje koliko je Bajden postao izolovan unutar svoje stranke.

Si-En-En je u subotu preneo sličan izveštaj, takođe citirajući dva anonimna izvora, koji su takođe koristili reč „poštovanje” kada su opisali stav Klintonovih.

U međuvremenu, En-Bi-Si Njuz je procenio da je ukupan broj protivnika Bajdenove karte među demokratama u Kongresu do petka dostigao 35.

Foto: EPA

 

Takvi teškaši kao što su bivši predsednik Barak Obama i bivša predsednica Predstavničkog doma Nensi Pelosi su navodno izrazili zabrinutost u vezi sa šansama aktuelnog predsednika da pobedi Trampa u novembru.

Anketa koju je u sredu objavio AP-NORC Centar za istraživanje javnih poslova pokazala je da skoro dve trećine redovnih demokrata širom zemlje želi da Bajden napusti trku.

Predsednik, koji je trenutno u samoizolaciji nakon što je oboleo od Covid-19, obećao je da će se sledeće nedelje vratiti u kampanju.

Političar veteran je više puta ponavljao da neće ispasti iz trke, insistirajući da je on najjači demokratski kandidat koji će se suprotstaviti Trampu.

NBC je u petak naveo da se predsednik oseća „lično povređenim” i „izdanim” zbog neuspeha nekih demokrata da stanu iza njegove kandidature.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija