• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Newsmax

22.07.2024

07:49

Šok za demokrate i Ameriku, je li ovo samo manevar ili.... Obama nije podržao Kamalu, najavio boljeg kandidata!

Pexels, EPA Images

Vesti

Šok za demokrate i Ameriku, je li ovo samo manevar ili.... Obama nije podržao Kamalu, najavio boljeg kandidata!

Podeli vest

Bivši predsednik SAD Barak Obama nije podržao kandidaturu potpredsednice Kamale Haris, umesto toga pozvao je na otvorenu konvenciju na kojoj bi se odlučilo o novom kandidatu.

- Plovićemo neistraženim vodama u danima koji su pred nama, ali imam izuzetno poverenje da će lideri naše stranke uspeti da stvore proces iz kojeg će se pojaviti izvanredan kandidat - rekao je Obama u izjavi za Medium na pitanje o podršci Kamali Haris, prenosi Newsmax.

On je dodao da će Bajdenova „vizija velikodušne, prosperitetne i ujedinjene Amerike koja pruža priliku svima biti u potpunosti izložena na Demokratskoj konvenciji u avgustu“.

- Očekujem da je svako od nas spreman da prenese tu poruku nade i napretka u novembru i dalje - rekao je Obama, pod kojim je Bajden služio dva mandata kao potpredsednik.

Obama nije podržao nijednog Bajdenova naslednika, a njega je nazvao "jednim od najvažnijih američkih predsednika, dragim prijateljem i partnerom i patriotom najvišeg reda" .

On je takođe rekao da Bajden „nikada nije odustao od borbe“ i da je odluka da preda baklju novom kandidatu „sigurno jedna od najtežih u njegovom životu“.

Međutim, Obama je dodao da je to "testament" Bajdenove ljubavi prema Sjedinjenim Državama.

Da li će kandidat demokrata biti Kamala Haris ili neko drugi, biće poznato najkasnije na nacionalnoj konvenciji Demokratske stranke, koja će biti održana od 19. do 22. avgusta u Čikagu.

Kamala Haris ima priliku da postane prva crnkinja i prva Amerikanka azijskog porekla koja će biti kandidatkinja neke od dve najveće stranke za predsednika SAD.

Ipak, u igri je još nekoliko kandidata, a dobro se kotira Mišel Obama, žena bivšeg lidera Baraka Obame.

Guverner Kalifornije Gevin Njusom dao je podršku potpredsednici Haris.

Njusom je u postu na mreži Iks nazvao Harisovu "čvrstom, neustrašivom i upornom" i rekao da niko neće "bolje voditi slučaj protiv mračne vizije Donalda Trampa i povesti našu zemlju u zdravijem pravcu od američkog potpredsednika“.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Tramp će se suprostaviti dubokoj državi i smiriti NATO alijansu! Ukrajinci se neće lako povući sve dok imaju podršku Amerike! (VIDEO)
Live TV

Tramp će se suprostaviti dubokoj državi i smiriti NATO alijansu! Ukrajinci se neće lako povući sve dok imaju podršku Amerike! (VIDEO)

Gosti emisije "Rat uživo" Informer TV bili su pukovnik Milan Jolović Legenda i analitičar Ljuan Koko. Govorili su o brojnim temama, prvenstveno o predstojećim izborima u Americi, odnosno informaciji da se demokratski kandidat Džo Bajden povlači iz izborne trke, ali i o drugim aktuelnim temama, kao što su ratovi u Ukrajini i Gazi.

21.07.2024

22:40

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija