• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.07.2024

13:33

Putinova taktika uspela! "Crni labud" razvalio Ukrajinu! Neočekivani događaji u SAD izazvali strah i paniku širom zemlje!

Reuters/Deep State Printscreen

Vesti

Putinova taktika uspela! "Crni labud" razvalio Ukrajinu! Neočekivani događaji u SAD izazvali strah i paniku širom zemlje!

Podeli vest

Odluka predsednika SAD Džoa Bajdena da se povuče iz predsedničke trke negativno će se odraziti na perspektive Ukrajine, izjavio je poslanik Vrhovne rade Aleksandar Dubinski, koji se nalazi u pritvoru pod sumnjom za izdaju države, na svom Telegram kanalu.

- Povlačenje Bajdena je 'crni labud' za Ukrajinu. Naša zemlja, rat, problemi - odlaze za glavnog pokretača podrške u vidu SAD - čak ne na drugi, već na treći plan - napisao je on.

Dubinski veruje da potpredsednica Kamala Haris, koju je Bajden predložio kao kandidata Demokratske partije, ima dovoljno problema i da nije u stanju da sprovede mirovni plan poput onog koji predlaže kandidat republikanaca Donald Tramp.

Prema rečima poslanika, oštre promene očekuju i Evropu. Istovremeno, obećana kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine (OSU) nije potrebna ni EU, ni SAD, smatra on.

- Neko će reći da je Putinova taktika uspela. Ja ću reći - stigla je kazna za uskogrudost, beskonačnu samouverenost "spoljnopolitičkog genija", šefa kabineta Zelenskog  Andrija Jermaka - dodao je Dubinski.

Predsednički izbori u SAD zakazani su za 5. novembar.

Šta je crni labud?

Pojam "crni labud" odnosi se na nepredviđene događaje velikog uticaja. Ovaj termin popularizovao je Nasim Taleb, koji je u svojoj knjizi "Crni labud" objasnio kako su retki i nepredvidivi događaji često najvažniji faktori u istoriji, ekonomiji i politici.

Povlačenje Bajdena iz trke može se smatrati "crnim labudom" za Ukrajinu jer takav neočekivani razvoj događaja može imati dalekosežne posledice na njenu budućnost i na podršku koju je do sada dobijala od Sjedinjenih Država.

Aktuelni predsednik SAD Džo Bajden u nedelju je saopštio da se povlači iz predsedničke trke. On je podržao kandidaturu potpredsednice Haris, koja je već izjavila da namerava da osvoji nominaciju demokrata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Sve ovo ide Putinu?! Ruski lider naterao Zapad da promeni planove: Izjava ovog čoveka govori sve, Kijev će morati da pristane...
NOVA REALNOST

Sve ovo ide Putinu?! Ruski lider naterao Zapad da promeni planove: Izjava ovog čoveka govori sve, Kijev će morati da pristane...

Bivši britanski premijer Boris Džonson rekao je da bi Tramp mogao da prekine sukob, a prema Džonsonovim rečima, u rešavanju sukoba Rusija će „morati da se povuče” bar do granica koje su postojale 2022. godine. Sada se sa sigurnošću može konstatovati da će Kijev morati da se odrekne dela zemlje, što znači da je Putin naterao Zapad da napravi novi plan, pišu ruski mediji.

23.07.2024

07:10

sledeća vest

Vesti

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija