• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.07.2024

09:04

(VIDEO) Pakao u Hersonu! Rusi potpuno uništili moćni višecevni sistem! Glavni adut Kijeva razbijen u paramparčad!

Shutterstock/printscreen

Vesti

(VIDEO) Pakao u Hersonu! Rusi potpuno uništili moćni višecevni sistem! Glavni adut Kijeva razbijen u paramparčad!

Podeli vest

Sistem MLRS M270A1 američke proizvodnje uništen je u ponedeljak, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane, deleći snimak udara balističke rakete na njegovu poziciju.

Sistem iz porodice HIMARS-a sa težim gusenicama, sposoban da ispaljuje i taktičke balističke rakete ATACMS, kao i manje precizne projektile, identifikovan je pomoću drona za praćenje u blizini sela Novotroickoe u ruskoj Hersonskoj oblasti, koje je trenutno okupirano od strane Ukrajine.

Na snimcima koje je podelila vojska vidi se lanser, obeležen velikim belim krstom na vrhu, kako putuje velikom brzinom putem pre nego što ode u polja i krije se u šumovitom području.

Vidi se i nekoliko kamioneta, koji očigledno nose tim za pratnju lansera.

Lokacija je odmah pogođena balističkom raketom koju je lansirao ruski sistem Iskander-M. U tom području nakon udara primećena je velika eksplozija i požar koji je usledio.

Prema procenama ruske vojske, u napadu je poginulo do 15 ukrajinskih vojnika, dok su M270A1 i jedno vozilo za pratnju uništeni.

Ruska vojska je u potrazi za vrednom ukrajinskom imovinom, uključujući lansere porodice HIMARS.

Poslednjih nedelja prijavljeno je da je više sistema ovog tipa uništeno, a njihovi vatreni položaji i mesta za skrivanje otkrivena su bespilotnim letelicama duboko iza linije fronta.

Kijevska propaganda dugo je reklamirala lansere porodice HIMARS kao jedno od vrhunskih alata dugog dometa za napad na ruska vojna sredstva, kao što su aerodromi, zalihe municije i komandni punktovi.

Međutim, sistemi ovog tipa su takođe rutinski korišćeni za insceniranje neselektivnih napada na civilne objekte duboko unutar ruske teritorije.

 


 

 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

U Ukrajini prosečno gine 2000 vojnika dnevno! Uspesi su sa obe strane mali, a gubici ogromni!
Live TV

U Ukrajini prosečno gine 2000 vojnika dnevno! Uspesi su sa obe strane mali, a gubici ogromni!

Zelenski na liniji fronta u Harkovu. Nemačka poručila da se ne plaši pretnji Putina zbog rasporeda raketa. Maduro ponovo predsednik! Erdogan preti da bi Truska mogla da uđe u Izrael. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Mitar Kovač, general i prof. dr Branko Nadoveza iz Instituta za noviju istoriju Srbije. Uživo u program javio se novinar i ratni reporter Igor Damjanović koji je govorio o najnovijim vestima iz Malija.

29.07.2024

21:31

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija