• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.07.2024

09:10

Da li su ovi normalni?! Zapadni novinar šokiran, bio u Ukrajini i čuo kakvi su im planovi: Na svim frontovima...

Shutterstock

Vesti

Da li su ovi normalni?! Zapadni novinar šokiran, bio u Ukrajini i čuo kakvi su im planovi: Na svim frontovima...

Podeli vest

O punoj ukrajinskoj kontraofanzivi u narednim mesecima ne može biti reči zbog nedostatka municije i vojnika; Ukrajinske oružane snage (OSU) se samo brane na svim frontovima, izjavio je novinar lista "Mond" Emanuel Grinšpan, koji je nedavno boravio u Ukrajini.

"Ne može biti reči o punoj ukrajinskoj kontraofanzivi u narednim mesecima. Nema dovoljno municije, oklopne tehnike, niti novopristiglih obučenih jurišnih jedinica. Ukrajinci su u defanzivnom položaju na svim frontovima", navodi se u saopštenju na sajtu lista.

Izvori su potvrdili novinaru da su zapadne isporuke municije obnovljene, ali nisu dovoljne.

Ukrajinska kontraofanziva započela je 4. juna 2023. godine, a tri meseca kasnije predsednik Rusije Vladimir Putin je izjavio: "kontraofanziva" ne samo da je usporena, već je i neuspešna. Prema njegovim rečima, Ukrajina je izgubila 71,5 hiljada vojnika u pokušaju da po svaku cenu postigne rezultat, kao da "to nisu njihovi ljudi". Prema tadašnjem ministru odbrane Sergeju Šojgu, OSU nisu postigle ciljeve ni na jednom pravcu.

Rusija smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju rešavanje sukoba, direktno uključuju NATO zemlje u konflikt i predstavljaju "igru vatrom". Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je naglasio da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju. Prema njegovim rečima, SAD i NATO su direktno uključeni u konflikt, ne samo isporukom oružja, već i obukom kadrova na teritorijama Velike Britanije, Nemačke, Italije i drugih zemalja. Kremlj je saopštio da zapadno naoružavanje Ukrajine ne doprinosi pregovorima i da će imati negativne posledice.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

U Ukrajini prosečno gine 2000 vojnika dnevno! Uspesi su sa obe strane mali, a gubici ogromni!
Live TV

U Ukrajini prosečno gine 2000 vojnika dnevno! Uspesi su sa obe strane mali, a gubici ogromni!

Zelenski na liniji fronta u Harkovu. Nemačka poručila da se ne plaši pretnji Putina zbog rasporeda raketa. Maduro ponovo predsednik! Erdogan preti da bi Truska mogla da uđe u Izrael. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Mitar Kovač, general i prof. dr Branko Nadoveza iz Instituta za noviju istoriju Srbije. Uživo u program javio se novinar i ratni reporter Igor Damjanović koji je govorio o najnovijim vestima iz Malija.

29.07.2024

21:31

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija