• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Rt.rs

01.08.2024

10:50

Haos u Engleskoj! Podignuta optužnica protiv maloletnika koji je ubio troje dece, protesti ne prestaju! (VIDEO)

Tanjug/AP

Vesti

Haos u Engleskoj! Podignuta optužnica protiv maloletnika koji je ubio troje dece, protesti ne prestaju! (VIDEO)

Podeli vest

Britanska policija optužila je 17-godišnjeg mladića za ubistvo tri devojčice i pokušaj ubistva po 10 tačaka optužnice zbog napada nožem na letnjem času plesa koji je šokirao naciju i izazvao dve noći nasilnih protesta, prenosi Rojters.

Tinejdžer, čije ime ne može da bude saopšteno zbog njegovih godina, pojaviće se u četvrtak pred sudom u Liverpulu gde bi trebalo da odgovara za napad u ponedeljak na decu i odrasle okupljene na "Radionici joge i plesa  Tejlor Svift" u primorskom gradu Sautportu.

Tri devojčice, uzrasta od šest do devet godina, ubijene su u napadu, a ranjeno je osmoro dece, od kojih se petoro nalazi u bolnici u kritičnom stanju, kao i dve odrasle osobe koje su pokušale da ih zaštite.

Foto: Tanjug/AP

 

Veliki nemiri izbili su u utorak nakon bdenja u gradu na severozapadu Engleske nakon što su se na društvenim mrežama proširile lažne informacije da je osumnjičeni radikalni islamista i migrant, navodi se u izveštaju Rojtersa.

 

Novi protesti održani su u sredu u Londonu, gde su se hiljade ljudi okupili u blizini premijerove rezidencije u Dauning stritu uzvikujući: "Spasite našu decu", "Želimo našu zemlju nazad" i "Zaustavite čamce". Uhapšeno je više od 100 ljudi.

 

 

Policija je saopštila da napad nije povezan za terorizam i da je osumnjičeni rođen u Britaniji.

Premijer Kir Starmer osudio je kao "nasilnike" one koji su se sukobili sa policijom zbog napada u Sautportu u kojem su ubijena deca, rekavši da će "osetiti punu snagu zakona".

Više od 50 policajaca povređeno je na protestima u Sautportu u utorak, kada su demonstranti zapalili policijska vozila i gađali policajce.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Neki funkcioneri SNS se sakrili u mišje rupe, ali Đukanović grmi: Govoriću istinu, briga me za rejting! (VIDEO)
Politika

Neki funkcioneri SNS se sakrili u mišje rupe, ali Đukanović grmi: Govoriću istinu, briga me za rejting! (VIDEO)

Dok neki funkcioneri naprednjaka, posebno na lokalu, ćute o iskopavanju litijuma, kalkulišu i ne oglašavaju se povodom rudarenja istog, jer se plaše reakcija i pada rejtinga, član predsedništva Srpske napredne stranke i narodni poslanik Vladimir Đukanović, ne mareći za rejting koji bi možda i pao usled izrečene istine, ne odustaje od toga da iznosi samo proverene i tačne informacije!

01.08.2024

11:32

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21