• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

03.08.2024

14:31

Totalni haos, stvari izmiču kontroli! Englezima je svega dosta, u Sanderlendu zapaljena policijska stanica, protesti sve nasilniji! (VIDEO)

Tanjug/AP

Vesti

Totalni haos, stvari izmiču kontroli! Englezima je svega dosta, u Sanderlendu zapaljena policijska stanica, protesti sve nasilniji! (VIDEO)

Podeli vest

Najmanje 10 osoba uhapšeno je zbog nereda u Sanderlendu u Engleskoj, u kojima su sinoć povređena četiri policajca na protestima zbog ubistva troje dece u napadu u ponedeljak na plesni studio u Sautportu, saopštila je policija.

Portestanti su zapalili policijsku stanicu, prevrtali i palili automobile, gađali policiju kamenicama.

U saopštenju se navodi da će svi koji su bili umešani u nasilje prema policajcima biti kažnjeni na osnovu zakona, prenosi Gardijan.

Ističe se da je u toku indentifikacija onih koji su učestvovali u neredima na osnovu snimaka nadzornih kamera.

Istovremeno, u Mančesteru su izbili sukobi pristalica krajnje desnice koji su održavali protest i aktivista protiv rasizma koji su napali desničare.

Policija Mančestera izdala je naređenje za rasturanju tih protesta. Policija i aktivisti za borbu protiv rasizma saopštili su da bi ovog vikenda moglo da se održi između 25 i 35 skupova. 

Protesni skupovi širom Engleske održavaju se nakon što je u ponedeljak u napadu nožem ubijeno troje dece u plesnom studiju u Sautportu, a osmoro dece povređeno, od kojih je petoro u kritičnom stanju. 

Policija je uhapsila 17-godišnjaka osumnjičenog za napad, čiji su roditelji iz Ruande, zbog čega je došlo do rasistički motivisanih protesta. 

Britanska poslanica i kandidat za predsednika Konzervativne partije Priti Patel izjavila je danas da su nasilni protesti u u Sanderlendu potpuno neprihvatljivi.

Patel je istakla na platformi X da vlada i parlament sada moraju da iskoriste sva svoja ovlašćenja da zavedu red i mir.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija